0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Fabian Heinz/Ritzau Scanpix
Foto: Fabian Heinz/Ritzau Scanpix

Skibet 'Alan Kurdi' har fået lov til at sætte 65 migranter af på øen Malta. Herfra skal de fordeles blandt andre europæiske lande.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Malta hjælper 65 migranter fra tysk redningsskib

Migranter, der er bragt til Malta, vil omgående blive fordelt blandt andre europæiske lande.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Malta meddeler søndag, at alle 65 migranter fra det tyske redningsskib 'Alan Kurdi' har fået lov til at komme i land på øen.

Migranterne får ikke lov at blive i Malta, vil omgående blive fordelt blandt andre europæiske lande. Det meddeler de maltetiske myndigheder efter drøftelser med EU-Kommissionen og Tyskland.

Malta har været blandt de førende nationer til at tage sig af migranter, der forsøger at komme til Europa via Middelhavet.

Det tyske redningsskib blev tidligere forment adgang til Malta, efter at fartøjet først var blevet afvist i Italien.

Migranterne, som søndag sidst på eftermiddagen stadig er i internationalt farvand, vil blive samlet op af flådefartøjer fra Malta og sejlet i land.

Tre af dem har akut brug for lægehjælp, oplyser organisationen Sea-Eye.

'Alan Kurdi' er det seneste af en række skibe med migranter, som de seneste uger forgæves har søgt at lægge til i en havn i Italien.

Kan ikke forhandle om menneskeliv

Sent lørdag aften skrev Sea-Eye på Twitter, at skibet nu ville sejle til Malta, og at man ikke kunne vente på, at der opstod en nødsituation.

»Nu må vi afprøve, om de europæiske regeringer bakker op om Italiens holdning. Menneskeliv er ikke noget, man kan forhandle om«, lød det fra organisationen.

'Alan Kurdi' sejler under tysk flag og er navngivet efter en treårig syrisk dreng, som druknede i Middelhavet i 2015. Skibet ændrede lørdag kurs og sejlede mod Malta efter problemer med de italienske myndigheder.

EU-landene har gennem længere tid diskuteret et mere ligeligt fordelingssystem, så lande som Malta, Italien og Grækenland ikke er alene om at tage sig af de nyankomne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden