0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Analyse: Her er Putins hemmelige plan

Ruslands præsident vil ændre forfatningen. Det åbner nye muligheder for, at han kan beholde magten efter 2024.

Eduard Korniyenko/Ritzau Scanpix
Foto: Eduard Korniyenko/Ritzau Scanpix

Arbejdere i færd med at sætte en stor plakat op af Putin og Medvedev. Sidstnævnte har trukket sig som regeringsleder som konsekvens af Putins planer om at ændre forfatningen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Diktaturer hviler på en illusion om total kontrol og forudsigelighed«, lød det sarkastisk i et tweet fra Ruslands tidligere skakstjerne og nuværende oppositionspolitiker Garri Kasparov, da han torsdag kommenterede præsident Putins pludselige planer om en ny russisk forfatning og hele den russiske regerings efterfølgende – og totalt overrumplende – afgang. ​​​

»Putin vil være sikker på, at der ikke er nogen tvivl om, hvem der er chef frem til 2024 (udløbet af hans nuværende periode som præsident, red.) og i tiden derefter. Som jeg allerede skrev for år tilbage, vil han være Øverste Leder, og ikke bare præsident«, tilføjede Kasparov.

Garri Kasparov har selv forsøgt at blive Ruslands præsident, men blev udelukket af Putins styre og fører i dag oppositionspolitik fra sit eksil i Kroatien og USA.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter