0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Anders Tegnell forsvarer strategi trods fejlvurdering

Svensk statsepidemiolog har undervurderet dødelighed under coronakrise, men forsvarer omstridt strategi.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

Svensk statsepidemiolog har undervurderet dødelighed under coronakrise, men forsvarer omstridt strategi.

Internationalt

Sverige har valgt den rette kurs under coronakrisen, selv om landet dagligt registrerer langt flere dødsfald end forventet.

Det mener statsepidemiolog Anders Tegnell, der fredag har forsvaret Sveriges omstridte strategi i både svenske og internationale medier.

Strategien har foreløbig betydet, at der er registreret flere end 2000 dødsfald blandt coronapatienter. Knap 17.000 er testet positiv - et niveau, der ligger langt over Sveriges nabolande.

Men det er der ifølge Anders Tegnell en god grund til.

»Vi håber, at det vil gøre det lettere for os i det lange løb. En anden del af logikken er, at vi vil have en bæredygtig løsning«, siger han til BBC Radio ifølge The Guardian.

»Hvis det ser ud til, at der kommer en anden bølge til efteråret, så kan vi sagtens fortsætte med at gøre, hvad vi gør nu«.

Hvis det ser ud til, at der kommer en anden bølge til efteråret, så kan vi sagtens fortsætte med at gøre, hvad vi gør nu

Strategi har affødt stor opmærksomhed

Sverige har i modsætning til andre lande blandt andet afholdt sig fra at lukke skoler, barer og restauranter for at bremse smittespredningen.

Den lempelige strategi har affødt stor opmærksomhed - også uden for Sveriges grænser - ikke mindst i takt med at dødstallene er steget langt hurtigere end i lande som Norge, Danmark og Finland.

Anders Tegnell har tilsyneladende også selv undervurderet epidemien. Således sagde han på et pressemøde 16. april, at dødstallet formentlig ville stabilisere sig på omkring 60 om dagen.

Den vurdering har siden vist sig at være forkert, og niveauet har i stedet stabiliseret sig omkring 90 døde om dagen.

»Selvfølgelig er det en betydelig forskel, men det er bestemt ikke, fordi vi har forsøgt at skjule noget. Det har heller ikke påvirket de beslutninger, vi har truffet«, siger Anders Tegnell til Sveriges Radio.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere