0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Saul Loeb/Ritzau Scanpix
Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pelosi og Trump er atter havnet i infight efter præsidentens tweets om gammel drabssag

TV-vært kalder Trump for »en syg person« efter præsidenten har kolporteret rygter om drab.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Lederen af Demokraterne i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har skærpet sit tonefald yderligere mod præsident Donald Trump, som hun ikke har talt med direkte i syv måneder.

»Trump er som et barn, der kommer ind med mudder på bukserne«, sagde Pelosi onsdag i en optrapning af en strid med præsidenten.

Til et spørgsmål om en sag, hvor Trump har rettet hårde angreb mod en kendt tv-vært, som Trump har kompromitteret ved at henvise til gamle rygter om en drabssag i hans bagland, siger Pelosi:

»Trump kommer ind med hundeefterladenskaber på sine sko, og alle der arbejder sammen med ham, har det også på deres sko, og det vil de have i meget lang tid fremover«.

Trump kommer ind med hundeefterladenskaber på sine sko, og alle der arbejder sammen med ham, har det også på deres sko, og det vil de have i meget lang tid fremover

Udtalelsen, hvor Pelosi refererede til hundeekskrementer på Trumps sko, blev fremsat ved et pressemøde i Washington onsdag.

Trump, der er kendt for sine øgenavne og fornærmelser af politiske modstandere og kritikere, sagde tidligere i denne uge under et besøg i Kongressen, at »Pelosi er en syg kvinde. Hun har mange problemer. Mange psykiske problemer«.

Kræver tweets om beskyldninger fjernet

Præsidentens udtalelse var en reaktion på, at Pelosi havde sagt, at Trump ikke burde tage malariamidlet hydroxyklorokin mod coronavirus på grund af hans høje alder, og fordi han er i en vægtgruppe, som må betegnes som 'sygeligt fed'.

Sagen, hvor præsidenten kaster mistanke mod tv-værten Joe Scarborough, gælder en assistent, som arbejdede for tv-journalisten, da denne var kongresmedlem fra 1995 til 2001.

BBC rapporterer, at hans 28-årige assistent Lori Klausutis ifølge myndighederne døde af en blodprop i 2001. Politiet fandt intet mistænkeligt ved sagen. Hun blev fundet død på Joe Scarboroughs kontor i Florida, mens han selv var i Washington.

Tv-værten Mika Brzezinski, som er gift med Joe Scarborough og ansat på samme tv-station, har på skærmen sagt: 'Donald, du er en syg person'.

Hun krævede samtidig, at Twitter fjerner de tweets, hvor præsidenten henviser til beskyldninger om, at Joe Scarborough skulle have været involveret i et påstået drab på sin assistent for 20 år siden.

Det er sket efter tv-stationen har været stærkt kritisk over for Trump og hans administrations håndtering af coronapandemien.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden