0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Pelosi og Trump er atter havnet i infight efter præsidentens tweets om gammel drabssag

TV-vært kalder Trump for »en syg person« efter præsidenten har kolporteret rygter om drab.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Saul Loeb/Ritzau Scanpix
Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lederen af Demokraterne i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har skærpet sit tonefald yderligere mod præsident Donald Trump, som hun ikke har talt med direkte i syv måneder.

»Trump er som et barn, der kommer ind med mudder på bukserne«, sagde Pelosi onsdag i en optrapning af en strid med præsidenten.

Til et spørgsmål om en sag, hvor Trump har rettet hårde angreb mod en kendt tv-vært, som Trump har kompromitteret ved at henvise til gamle rygter om en drabssag i hans bagland, siger Pelosi:

»Trump kommer ind med hundeefterladenskaber på sine sko, og alle der arbejder sammen med ham, har det også på deres sko, og det vil de have i meget lang tid fremover«.

Trump kommer ind med hundeefterladenskaber på sine sko, og alle der arbejder sammen med ham, har det også på deres sko, og det vil de have i meget lang tid fremover

Udtalelsen, hvor Pelosi refererede til hundeekskrementer på Trumps sko, blev fremsat ved et pressemøde i Washington onsdag.

Trump, der er kendt for sine øgenavne og fornærmelser af politiske modstandere og kritikere, sagde tidligere i denne uge under et besøg i Kongressen, at »Pelosi er en syg kvinde. Hun har mange problemer. Mange psykiske problemer«.

Kræver tweets om beskyldninger fjernet

Præsidentens udtalelse var en reaktion på, at Pelosi havde sagt, at Trump ikke burde tage malariamidlet hydroxyklorokin mod coronavirus på grund af hans høje alder, og fordi han er i en vægtgruppe, som må betegnes som 'sygeligt fed'.

Sagen, hvor præsidenten kaster mistanke mod tv-værten Joe Scarborough, gælder en assistent, som arbejdede for tv-journalisten, da denne var kongresmedlem fra 1995 til 2001.

BBC rapporterer, at hans 28-årige assistent Lori Klausutis ifølge myndighederne døde af en blodprop i 2001. Politiet fandt intet mistænkeligt ved sagen. Hun blev fundet død på Joe Scarboroughs kontor i Florida, mens han selv var i Washington.

Tv-værten Mika Brzezinski, som er gift med Joe Scarborough og ansat på samme tv-station, har på skærmen sagt: 'Donald, du er en syg person'.

Hun krævede samtidig, at Twitter fjerner de tweets, hvor præsidenten henviser til beskyldninger om, at Joe Scarborough skulle have været involveret i et påstået drab på sin assistent for 20 år siden.

Det er sket efter tv-stationen har været stærkt kritisk over for Trump og hans administrations håndtering af coronapandemien.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere