0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Forsvarschef advarer: Konflikt i Israel og Gaza kan brede sig

Med tab på begge sider kan uro mellem Israel og Hamas få bredere destabiliserende effekter, siger amerikansk general.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Said Khatib/Ritzau Scanpix
Foto: Said Khatib/Ritzau Scanpix

En raket affyres ind over Israel fra Gaza. I alt er der ifølge israelsk militær blevet affyret 3.350 raketter fra Gaza siden mandag i sidste uge.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Over en uges kampe mellem Israel og Hamas viser tirsdag kun få tegn på at blive mindre intensive, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Trods amerikanske advarsler om en bredere destabilisering i regionen og internationale forsøg på at få sat en stopper for volden er raketregnen fortsat. Det israelske militær oplyser således mandag, at der i alt er blevet affyret 3.350 raketter fra Gazastriben. Heraf er 200 blevet affyret mandag.

Den amerikanske forsvarschef, Mark Milley, advarer om, at volden kan sprede sig.

»Min vurdering er, at man risikerer en bredere destabilisering og en lang række negative konsekvenser, hvis kampene fortsætter«, siger han ifølge Reuters forud for Nato-samtaler i Bruxelles.

»Fortsatte kampe er ikke i nogens interesse«.

Biden gentager opfordring til våbenhvile

Israel mener at have dræbt omkring 130 militante palæstinensere, skriver Reuters. Sundhedsmyndigheder i Gaza oplyser, at der er blevet dræbt 212 palæstinensere i alt. Blandt dem er 61 børn og 36 kvinder. Ifølge nyhedsbureauet AFP er 10 mennesker døde i raketangreb rettet mod Israel.

»Der er markante tab, og jeg tror bare, at den grad af vold vil være destabiliserende ud over det afgrænsede område, som Gaza udgør«, siger Milley ifølge AFP.

USA’s præsident, Joe Biden, fortsatte mandag de foreløbigt frugtesløse forsøg på en diplomatisk løsning ved at ringe til Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og opfordre til våbenhvile. Men tidligere på dagen havde Netanyahu varslet, at angreb på steder med militant tilknytning samt ledere i Gaza ville fortsætte.

»Ordren lyder at fortsætte med at ramme terrormål«, sagde han i en tv-tale efter et møde med højtstående militær- og sikkerhedsfolk.

Hamas’ militante gren lovede flere raketter til gengæld.

»Den kriminelle zionistiske fjende har intensiveret bombardementerne af hjem og beboede lejligheder de seneste timer. Derfor advarer vi fjenden om, at hvis man ikke stopper med det samme, så genoptager vi raketangrebet mod Tel Aviv«, sagde talsmand Abu Ubaida.

Imens lød en opfordring fra USA’s udenrigsminister, Antony Blinken, om at beskytte civile.

ritzau

Læs mere: