0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Frankrig trækker 2500 soldater hjem fra Sahel

Frankrig har været spydspids i en indsats mod islamistiske ekstremister fra al-Qaeda, Islamisk Stat og andre grupper i regionen, men det indgår nu i en støre international alliance.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Stephane De Sakutin/Ritzau Scanpix
Foto: Stephane De Sakutin/Ritzau Scanpix

Frankrig har været spydspids i en indsats mod islamistiske ekstremister fra al-Qaeda, Islamisk Stat og andre grupper i regionen, men det indgår nu i en støre international alliance.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, siger fredag, at mellem 2500 og 3000 franske soldater vil forblive i Sahel-regionen i Afrika, hvor millioner af mennesker har brug for hjælp og beskyttelse.

Men Frankrig trækker op mod halvdelen af dets 5000 soldater i regionen ud, og det begynder at lukke militære baser i Mali sidst på året.

De franske soldater er sendt til regionen for at hindre islamistiske ekstremister i at vinde kontrol over Sahelzonen, som er et halvtørt bælte, der strækker sig fra kyst til kyst over 6000 kilometer fra Senegal i vest til Eritrea ved Det Røde Hav i øst. Sahel betyder kyst på arabisk.

Frankrig har været spydspids i en indsats mod islamistiske ekstremister fra al-Qaeda, Islamisk Stat og andre grupper i regionen, men det indgår nu i en større international alliance.

Macron redegjorde for den nye linje fredag efter møder med politiske ledere fra Sahel-regionen.

Børn på 13-14 år slår ihjel

Sidst i juni vedtog en international alliance at nedsætte en international arbejdsgruppe, der skal følge Islamisk Stat (IS) og terrortrusler på det afrikanske kontinent.

»Vi ser børn ned til 13-14 år, som tager våben i hånden og slår folk ihjel. Vi skal angribe det fra alle vinkler«, sagde USA’s udenrigsminister, Anthony Blinken, da han bebudede en ny optrappet kamp mod islamistisk ekstremisme i det famøse bælte.

Danmark er allerede engageret i Sahel-regionen. Et flertal i Folketinget besluttede i maj at sende et militært bidrag på op til 105 personer, herunder specialstyrker, til regionen.

I Mali, hvor de danske soldater efter planen skal ned fra 2022, har der på kort tid været to militærkup. Iagttagere og analytikere advarer om, at den jihadistiske trussel i Sahel-bæltet kan føre til øgede terrortrusler.

ritzau

Læs mere: