Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fra venstre: Storbritanniens premierminister Winston Churchill, USA's præsident Franklin D. Roosevelt og Sovjetunionens generalsekretær Josef Stalin. Foto: AP Photo

Historiske billeder: 11 Topmøder mellem USA og Rusland, der ændrede verden

Siden 2. verdenskrig har USA og Sovjet-Unionen afholdt topmøder, der har ændret verdens gang. Og selv om møderne er blevet mindre betydningsfulde efter Murens fald, kigger verden stadig med, når præsidenterne mødes.

FOR ABONNENTER

12. februar 1945, Jaltakonferencen. 2. verdenskrig var i sin afgørende fase. Den sejrende verdens ledere mødtes for at planlægge offensiven ind i selve Tyskland. Mødet foregik på Livadiapaladset nær byen Jalta på Krim-halvøen, der på det tidspunkt tilhørte Sovjetunionen.

Det otte dage lange møde endte i den historiske Jalta-aftale, som tegner linjerne til nutidens verdenssamfund. Dokumentet stiller krav om Nazitysklands totale overgivelse, og at Tyskland og Berlin skal opdeles i besættelseszoner. En plan om at opdele Tyskland i seks mindre nationer blev diskuteret, men senere opgivet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden