Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Det lykkedes for Opportunity både at bestige og fotografere 'Knudsen Ridge', der er opkaldt efter den danske fysiker Jens Martin Knudsen. Det var en skrap opstigning på en hældning på 32 grader nogle steder. Foto: Nasa/JPL-Caltech

Farvel ’Opportunity’! Mars-rover er gået kold og har sendt sit sidste billede fra den røde planet

I knap 15 år har roveren ’Opportunity’ tøffet rundt i sneglefart på Mars og gjort os klogere på den røde planets evolutionshistorie. Robotten observerede tegn på vand og fandt ud af, at planeten til forveksling lignede Jorden, da den var helt ung. Men en gigantisk sandstorm har sat en stopper for rumeventyret, og i februar blev ’Opportunity’ erklæret ’død’.

FOR ABONNENTER

Da robotten var kommet sig over den bløde landing, tog den et nærbillede af landingsstedet og sendte det tilbage til kontrolrummet hos Nasa med 13,5 minutters forsinkelse. Da billedet ankom og blev blæst op på en stor skærm, ville jublen ingen ende tage i det tætpakkede kontrolrum.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden