Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk chili sparker lige så hårdt, som chilier, der er dyrket under sydens sol, viser ny dansk forskning. Chilien på billedet er en danskdyrket version af verdens stærkeste chili, Carolina Reaper. (Foto: Gartneri Toftegaard)

Mytedræber: Chili fra Køge sparker lige så hårdt som den ægte vare fra Mexico

Et dansk forskerhold har undersøgt styrken af danskdyrket chili og afliver nu myten om, at det skulle gå ud over styrken, når chiliplanter dyrkes under koldere himmelstrøg. Chili Klaus er glad for nyheden.

FOR ABONNENTER

Der er godt nyt til de mange danskere, der dyrker deres egne chiliplanter og bruger chilierne til eksempelvis madlavning. Eller hvis man leger Chili Klaus hjemme i spisestuen og konkurrerer om, hvem der tør sætte tænderne i den stærkeste chili og bukke under med ild ud af munden.

For en dansk chilidyrker fra Køge og et forskerhold fra Syddansk Universitet har undersøgt et bredt panel af chilier, der er dyrket under danske forhold, og har analyseret, om de rent styrkemæssigt kan matche de chilier, som er dyrket i deres oprindelseslande under varmere himmelstrøg.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden