Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
En begejstret formand for Indiens rumstyrelse, Kailasavadivoo Sivan, fortæller om planerne.
Foto: Manjunath Kiran/Ritzau Scanpix

En begejstret formand for Indiens rumstyrelse, Kailasavadivoo Sivan, fortæller om planerne.

Viden og tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indien vil sende mennesker ud i rummet i december 2021

Første etape af en indisk rummission til ni milliarder starter næste år. I 2021 skal tre indere ud i rummet.

Viden og tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indien planlægger at gennemføre landets første bemandede rumrejse i december 2021. Det fortæller Kailasavadivoo Sivan, bestyrelsesformand for landets rumstyrelse (Isro), skriver nyhedsbureauet AFP.

I alt skal tre indere sendes ud i rummet. Hvis alt går som planlagt, bliver Indien dermed den fjerde nation i verden til at sende mennesker ud i rummet efter Rusland, USA og Kina.

Kailasavadivoo Sivan oplyser, at rumprogrammet er inddelt i tre stadier med to ubemandede rummissioner i løbet af 2020 og 2021.

»Vi planlægger at afvikle de første ubemandede missioner i december 2020 og juli 2021 forud for den bemandede rumrejse i december 2021«, siger Sivan.

Et af de billigste rumprogrammer i verden

Indiens planer om en bemandet rumrejse blev lanceret sidste år af landets premierminister, Narendra Modi.

Regeringen afsatte dengang, hvad der svarer til cirka ni milliarder danske kroner til projektet. Pengesummen gør projektet til et af de billigste rumprogrammer i verden.

Premierministeren kalder dog stadig planerne for et 'prestigeprojekt', som både kvinder og mænd kan deltage i.

Indien har de sidste ti år investeret mange penge i rumprogrammer. I 2014 vandt landet kapløbet om at blive det første asiatiske land til at sende et rumfartøj i kredsløb om Mars. Det understregede ifølge mange iagttagere, at Indien er en rumnation med fuld fart frem.

Samme uge sendte Det Amerikanske Rumagentur, Nasa, rumsonden Maven i kredsløb om Mars. Men til en hel anden pris end den indiske sonde.

Amerikanerne havde investeret 671 millioner dollar svarende til 3,9 milliarder kroner i projektet. Indiens Mars-projekt kostede derimod kun 74 millioner dollar eller knap 430 millioner kroner.

I dag er Indien blevet en stor spiller på det kommercielle marked for rumopsendelser.

Da Kina første gang sendte mennesker ud i rummet i 2003, kostede projektet mere end 2,3 milliarder dollar. Det svarer til knap 15 milliarder danske kroner.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden