Debatindlæg

Leder af opholdssted: En 12-årig der arbejder som kurer for Black Army skal stoppes hurtigt, inden den kriminelle karriere tager fart

Regeringens udspil mod ungdomskriminalitet er tiltrængt. Men sætter man 12-årige for en dommer, skal man også kunne forstå baggrunden for den enkelte unges kriminalitet.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

I mit arbejde som leder af et opholdssted for unge stofmisbrugere, hvoraf flere har en kriminel baggrund, er jeg dagligt i kontakt med unge, der har prøvet lidt af hvert.

Nogle af vores elever er som 12-13-årige havnet i rå miljøer, hvor de arbejder som små kurerer, der sender stoffer og meddelelser for bander som f.eks. Black Army.

Mange af de unge har altså startet en kriminel karriere tidligt. Her kunne samfundet med den rigtige indsats have hjulpet nogle af dem ud på en mere konstruktiv livsbane, inden de nogle år senere – nu også med et stofmisbrug – havner i dyr døgnbehandling hos os, med en ungdomssanktion eller som ’indsatte’ på sikrede institutioner med en række kriminelle forseelser og mislykkede behandlingstiltag i rygsækken.

Vi taber dem, fordi vi ikke har formået at skabe de rigtige, forebyggende foranstaltninger.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce