Seksualundervisning. Kunstneren Alli Sebastian Wolf var i midten af tyverne, før hun fik viden om sagens rette sammenhæng. 
Foto: Alli Sebastian Wolf
Foto: Alli Sebastian Wolf

Seksualundervisning. Kunstneren Alli Sebastian Wolf var i midten af tyverne, før hun fik viden om sagens rette sammenhæng. Foto: Alli Sebastian Wolf

Kultur

Så kan vi lære det: Kunstner har skabt en gigantisk klitoris i guld

Der er en afgrundsdyb mangel på viden om det kvindelige seksualorgan, men australsk kunstner vil gøre op med uvidenheden.

Kultur
FOR ABONNENTER

Ordet klitoris kommer af græsk og skulle betyde ’lille høj’ eller ’lille bjerg’, fortæller ordbøgerne os. Slår vi op i Gyldendals Den Store Danske, bliver vi belært om, at der er tale om »et lille nerverigt og derfor følsomt organ, som sidder fortil mellem kvindens små skamlæber«. Men der er tale om oldgamle falske nyheder.

For klitoris lader os kun se toppen af isbjerget, mens den inde i kroppen folder sig ud som en tulipan, lige før den deflorerer med store åbne blade. Indrømmet: Den kunne også bringe tankerne hen på torskerogn (bukser, ikke dåse!).

På grund af den udbredte mangel på viden har den australske performancekunstner Alli Sebastian Wolf nu sat sig for at informere om det kvindelige seksualorgan gennem kunsten. Hun har derfor skabt værket ’Glitoris’, som viser os en klitoris i målestokforholdet 100:1, og som for øvrigt kan lyse som »en guddommelig diskokugle«, har hun fortalt The Guardian.

»I seksualundervisningen sagde man: »Dette er æggestokkene, dette er penis, lad være med at få herpes, af sted med jer«, husker hun.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce