Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for farven blå - og en dårlig dag for Taro Aso

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Farven blå. Forskere har flere gange undersøgt, hvad hele verdens yndlingsfarve er, og hver gang løber farven blå eller en nuance af blå af med sejren. Nu har to amerikanske psykologiprofessorer undersøgt, hvorfor så mange foretrækker blå. Det viser sig, at folk tager et gennemsnit af alle de ting, de associerer med en farve, når de vælger deres favorit. Hvis man kan lide orange, har man altså sandsynligvis et tiptop forhold til objekter som græskar og trafikkegler. »Når du kigger på alt det, der er blåt, opdager du, at der overvejende er tale om positive ting«, forklarer en af professorerne til artsy.net. Himlen og havet f.eks. Selv en ubehagelig blå ting som et blåt mærke er i virkeligheden snarere gult eller lilla.

En dårlig dag for...

Taro Aso. Filminstruktøren Lars von Trier er ikke den eneste, der kan komme galt af sted med en malplaceret nazikommentar. Seneste brøler kommer fra den japanske finans- og vicepremierminister Taro Aso, der udtalte følgende til sine politiske kolleger: »Det handler om resultater. Hitler slog millioner ihjel, så selv om han havde rigtige motiver, var han stadig ond«. Få timer efter var ministeren ude med en undskyldning, hvor han understregede, at Hitler naturligvis havde dårlige motiver. Det er i øvrigt ikke første gang, den 76-årige Taro Aso gør i nazinælderne. I 2013 måtte han tilbagetrække en udtalelse om, at nazisterne kunne lære Japan en ting eller to om at ændre forfatninger.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden