»Det er ikke din egen skyld, at du er overvægtig«, siger Jette Uhre.
Foto: Emma Sejersen

»Det er ikke din egen skyld, at du er overvægtig«, siger Jette Uhre.

Debat

Slankekure fra helvede: Smid badevægten ud. Mærk, om du er mæt. Og vær lykkelig for din krop

Coach Jette Uhre har skrevet en bog, der gør op med en ’slankekursmentalitet’, der ifølge forfatteren gennemsyrer tanker om mad og vægt. Slankekure virker ikke, de er i værste fald farlige. Drop dem og lad din krop fortælle dig, hvad du har brug for, lyder et par af hendes råd. Men er det ikke lige letkøbt nok?

Debat
FOR ABONNENTER

Vi begynder med et paradoks. Gennem det seneste halve århundrede er samfundets viden om kost, kalorier og vægttab eksploderet, og tusindvis af mennesker har spist sig igennem alle mulige slankekure, der påstår, at følger man lige netop deres opskrift, vil kiloene drysse af som frø fra en mælkebøtte. Alligevel er befolkningens vægt gået i vejret.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce