Ansvarshavende chefredaktør på B.T. Michael Dyrby går i rette med en kronik bragt i Politiken. Her fremføres udokumenterede beskyldninger mod avisen, skriver han.
Arkivfoto:: Miklos Szabo

Ansvarshavende chefredaktør på B.T. Michael Dyrby går i rette med en kronik bragt i Politiken. Her fremføres udokumenterede beskyldninger mod avisen, skriver han.

Debat

Modsvar: B.T. har IKKE bragt fupartikler. Der var kønsopdeling på Lykkeskolen

Politiken burde ikke lægge platforme til alvorlige beskyldninger om falske historier uden at dokumentere beskyldningerne eller indhente en kommentar fra B.T.

Debat

B.T. blev i Politiken onsdag 10. januar beskyldt for at skrive falske historier om en skole i Aarhus.

De udokumenterede beskyldninger mod B.T. blev fremført i Kroniken, der blev skrevet af en tidligere ansat på Lykkeskolen.

»Det er rent fup, når B.T.s overskrifter taler om kønsopdelt undervisning på Lykkeskolen«, skrev skolens tidligere lærer og tillidsrepræsentant blandt andet.

Beskyldningerne blev gentaget i Kronikens underrubrik, på forsiden af Politiken.dk og på Politikens facebookside.

Det er ikke fup og ikke noget, B.T. har opfundet.

De faktuelle forhold på skolen står at læse i den undersøgelse, som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet skrev efter et besøg på skolen. B.T. har blot refereret undersøgelsen. Desværre gav Politiken os ikke mulighed for at imødegå de forkerte påstande, som blev fremført i Kroniken.

Det er ikke fup og ikke noget, B.T. har opfundet

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet beretter om sin bekymring for kønsopdelt undervisning på skolen efter et besøg. Eleverne sad kønsopdelt i 6., 7. og 8. klassetrin, og en konstitueret skoleleder fortalte tilsynet, at skolens bestyrelse krævede, at eleverne sad kønsopdelt.

Oplysningerne fremgår af styrelsens breve til skolen, som B.T. loyalt gengav i artiklerne. Politiken burde ikke lægge platforme til alvorlige beskyldninger om falske historier uden at dokumentere beskyldningerne eller indhente en kommentar fra B.T. Politiken har tidligere i 2014 fået en påtale for at viderebringe forkerte oplysninger i en kronik uden at indhente en kommentar eller begrunde beskyldningerne. Reglerne må formodes at være kendte på redaktionen, så det undrer os, at den kronik gik glat igennem.

Svar fra Politiken: Politiken forelagde ikke Kroniken for B.T. inden tryk, idet den kritik, der rejses i Kroniken, ikke er rettet mod avisen, men mod den undersøgelse, B.T. refererer, red.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce