0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Konservative: »Vi vil gerne være med til at styrke normeringerne i ydertidspunkterne«

Kommunerne er bedst til at vurdere, hvor mange der skal være på arbejde i daginstitutionerne, og derfor skal der ikke indføres en minimumsnormering. Det mener Brigitte Klintskov Jerkel, børneordfører for Det Konservative Folkeparti.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad vil I gøre for at løse det problem, som forældre og pædagoger påpeger?

»Vi har samlet set prioriteret dagtilbudsområdet med 2 mia. ekstra. Samtidig har vi afsat 1 mia. til udsatte børn. Derudover har ministeren indkaldt relevante aktører på området til et møde om, hvordan man bedst kan lave en tilbundsgående undersøgelse af forholdene i dagtilbuddene. De oplevelser, vi hører for tiden, gør indtryk på mig. Det er klart, at det er noget, vi skal lytte til, hvis det er det, forældre og personale oplever. Vi udstikker rammerne på Christiansborg, men kommunerne har en opgave med at prioritere dagtilbudsområdet. De vil meget gerne selv styre efter de lokale forhold. Det vil vi selvfølgelig lytte til, men så er det også vigtigt, at de påtager sig opgaven«.

Kommunerne kan jo kun bevæge sig inden for en ramme, som Christiansborg udstikker. Vi har set en udvikling de senere år med besparelser og øgede dokumentationskrav. Burde I ikke gøre mere for at hjælpe dem?

»Vi vil gerne være med til at styrke normeringerne i ydertidspunkterne. Ikke gennem lovgivning, men ved at lave en pulje, hvor vi målretter midlerne til det formål, at kommunerne løfter normeringerne i ydertimerne. Så undgår vi, at det er Christiansborg, der skal prioritere. Samtidig sikrer vi, at kommunerne gør noget ved det her og ikke blot bruger pengene på noget andet«.

Jeg tror, kommunen, i samarbejde med ledelse og personale i det enkelte dagtilbud, bedst kan vurdere, hvor mange der skal være på arbejde

Men er der mere at gøre for at hjælpe kommunerne end det, I har gjort indtil videre?

»Hvis vi kan få vores forslag om normeringer i ydertimerne igennem på den anden side af et valg, må vi så se på, hvordan det ser ud derfra«.