Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konservative: »Vi vil gerne være med til at styrke normeringerne i ydertidspunkterne«

Kommunerne er bedst til at vurdere, hvor mange der skal være på arbejde i daginstitutionerne, og derfor skal der ikke indføres en minimumsnormering. Det mener Brigitte Klintskov Jerkel, børneordfører for Det Konservative Folkeparti.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad vil I gøre for at løse det problem, som forældre og pædagoger påpeger?

»Vi har samlet set prioriteret dagtilbudsområdet med 2 mia. ekstra. Samtidig har vi afsat 1 mia. til udsatte børn. Derudover har ministeren indkaldt relevante aktører på området til et møde om, hvordan man bedst kan lave en tilbundsgående undersøgelse af forholdene i dagtilbuddene. De oplevelser, vi hører for tiden, gør indtryk på mig. Det er klart, at det er noget, vi skal lytte til, hvis det er det, forældre og personale oplever. Vi udstikker rammerne på Christiansborg, men kommunerne har en opgave med at prioritere dagtilbudsområdet. De vil meget gerne selv styre efter de lokale forhold. Det vil vi selvfølgelig lytte til, men så er det også vigtigt, at de påtager sig opgaven«.

Kommunerne kan jo kun bevæge sig inden for en ramme, som Christiansborg udstikker. Vi har set en udvikling de senere år med besparelser og øgede dokumentationskrav. Burde I ikke gøre mere for at hjælpe dem?

»Vi vil gerne være med til at styrke normeringerne i ydertidspunkterne. Ikke gennem lovgivning, men ved at lave en pulje, hvor vi målretter midlerne til det formål, at kommunerne løfter normeringerne i ydertimerne. Så undgår vi, at det er Christiansborg, der skal prioritere. Samtidig sikrer vi, at kommunerne gør noget ved det her og ikke blot bruger pengene på noget andet«.

Jeg tror, kommunen, i samarbejde med ledelse og personale i det enkelte dagtilbud, bedst kan vurdere, hvor mange der skal være på arbejde

Men er der mere at gøre for at hjælpe kommunerne end det, I har gjort indtil videre?

»Hvis vi kan få vores forslag om normeringer i ydertimerne igennem på den anden side af et valg, må vi så se på, hvordan det ser ud derfra«.

Vi har talt med en børnepsykolog, der forsker i daginstitutioner, og en forsker i normeringer, der fortæller, at det er et problem, at der ikke er et loft over antallet af børn per voksen i daginstitutionerne, og at minimumsnormeringer helt klart ville kunne gøre det bedre. Hvorfor går I så ikke ind for dem?

»Der er meget stor forskel på, hvordan man vælger at indrette sig i dagtilbud. Jeg tror, kommunen, i samarbejde med ledelse og personale i det enkelte dagtilbud, bedst kan vurdere, hvor mange der skal være på arbejde«.

Pædagogerne bruger mindre af deres arbejdstid med børnene. Er det noget, I vil gøre noget ved?

»Vi bør helt klart kigge på, at man ikke bruger en masse tid på unødvendige registreringer. Det hører jeg foregår nogle steder, hvor man har en oplevelse af, at man bruger meget tid på at registrere en masse ting, der måske ikke giver så meget mening. Sådan skal det selvfølgelig ikke være«.

Har I så konkrete forslag i forhold til registrering?

»Jeg er åben for at kigge på forslag, hvis der er nogen, der oplever at skulle bruge tid på noget bureaukratisk tungt, der ikke giver mening. Hvis det bliver oplevet, synes jeg, det er noget, man skal give os politikere besked om«.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden