Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sindelagskontrol. »Føler-du-dig-dansk-spørgsmålet minder om dengang, en nær slægtning stormede ind på mit teenageværelse og gav mig en omgang tæsk, og fortalte mig, at jeg er en tyrkisk pige, og at jeg også skulle opføre mig derefter«, skriver Ayse Dudu Tepe.
Foto: Ditte Valente (arkiv)

Sindelagskontrol. »Føler-du-dig-dansk-spørgsmålet minder om dengang, en nær slægtning stormede ind på mit teenageværelse og gav mig en omgang tæsk, og fortalte mig, at jeg er en tyrkisk pige, og at jeg også skulle opføre mig derefter«, skriver Ayse Dudu Tepe.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Jeg vil ikke forsvare mig selv over for elitens eller pøblens danskheds-tyranni

Jeg ejer retten til at være i Danmark uden at skulle forklare eller forsvare, hvem jeg er.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg har takket ja til at skrive dette indlæg for at sige nej.

Nej til at besvare det p.t. allestedsnærværende spørgsmål, om jeg føler mig dansk. Jeg anerkender ikke præmissen. Og jeg nægter at forholde mig til spørgsmålet, for hvis jeg gør det, reproducerer jeg en massebedragerisk diskussion om et 'dem og os'. To grupper, der gang på gang bliver fremstillet som noget, der er repræsentativt. Og det er de ikke.

LÆS MERE

Jeg er ikke repræsentativ. Jeg hverken er eller vil gøres til jeres præmieperker, rollemodel, assimilerede tyrker, dansker med anden etnisk baggrund, efterkommer, andengenerationsindvandrer, kokosnød eller dansker. Jeg ejer retten til at være her, i Danmark uden at skulle forklare eller forsvare, hvem jeg er. Men jeg ejer især retten over mig selv og mine følelser. Og mine følelser skal ikke være en del af den forestilling, der udspiller sig i disse følelsespornografiske tider.

Som jeg ser det, er nogle af os blevet gjort til statister i et absurd skuespil, hvor medier og politikere hiver den ene kliché efter den anden ind i en forestilling, der ikke har nogen handling, og hvor slutningen altid er den samme: idiotisk. Og meningsløs. Jeg nægter at blive reduceret til en idiotisk kliché. Og jeg nægter at blive gjort til statist i et teaterstykke, der bliver sat op måned efter måned. Nok er nok. Og nu siger jeg nej.

Wallah, koran, jeg sværger, hvis I udfordrer mig, så slår jeg igen med et rungende nej

Nej til, at politikere og medier stiller mig latterlige spørgsmål såsom: Føler du dig dansk? Elsker du Danmark? Føler du dig hjemme i Danmark? Tror du på julemanden?

SE OGSÅ

Dansk Sprognævn har godkendt ordet perker. Kilde: Politiken.tv / Producer: Henrik Haupt

Jeg giver ikke en fuck for disse spørgsmål! Jeg anerkender dem ikke. Og jeg vil aldrig tillade mig selv at blive sat i en position, hvor jeg skal forsvare mig selv over for elitens eller pøblens tyranni.

Føler-du-dig-dansk-spørgsmålet minder om dengang, en nær slægtning stormede ind på mit teenageværelse og gav mig en omgang tæsk, og fortalte mig, at jeg er en tyrkisk pige, og at jeg også skulle opføre mig derefter. Nej. Nej. Nej.

Jeg vil hverken tillade ham, Martin Henriksen, eller nogen andre for den sags skyld, at ydmyge mig, fordi de ikke føler, at jeg passer ind i deres grænseoverskridende og følelsesmæssige nationalitetsbillede. De skal heller ikke fortælle mig, hvem jeg skal være for at kunne være noget.

Wallah, koran, jeg sværger, hvis I udfordrer mig, så slår jeg igen med et rungende nej.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden