0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Selvfølgelig kan jeg være feminist og samtidig nyde at blive domineret seksuelt

Debattør Katrine Blauenfeldt har det svært med at blive set som en mindre stærk kvinde, fordi hun nyder underkastelse i sengen. Her kommer derfor en forklaring af BDSM-sex fra den underkastedes synsvinkel.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
RUNE PEDERSEN (arkiv)
Foto: RUNE PEDERSEN (arkiv)
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kan man være feminist og samtidig nyde at blive domineret seksuelt? Svaret er selvfølgelig et stort rungende ja. Det ene udelukker ikke det andet. Dog har jeg tit fået at vide af andre feminister, at jeg bare underlægger mig nogle ødelæggende patriarkalske strukturer, når jeg, bogstavelig talt, lader mig binde på hænder og fødder, og lader en mand (eller kvinde) dominere mig i sengen.

Sådan en påstand er bygget på uvidenhed omkring, hvad BDSM egentlig er.

BDSM går ikke ud på at tvinge nogen til noget, som de ikke har lyst til. BDSM kan være mange forskellige ting, men for mig handler det om respekt, tillid, intimitet, frihed og nydelse.

Når jeg indtager rollen som den underdanige, så er det et aktivt valg, jeg tager, fordi jeg nyder det. Mit tab af kontrol er en illusion

Når folk siger, at kvinder, der nyder at underkaste sig en anden person seksuelt, er en svag kvinde, der lider af en internalisering af det omkringliggende samfunds sexisme og misogyni, så er det blot en ny måde at begrænse og kontrollere kvinders seksualitet.

Jeg vil faktisk gå så langt som at påstå, at folk, der dyrker BDSM, har en bedre forståelse for, hvor vigtig kommunikation og samtykke er, når det kommer til sex. For at have en sund og tryg BDSM-relation til et andet menneske, bliver man nødt til at tale åbent og ærligt om sine grænser, lyster og fantasier, og det skaber nogle klare retningslinjer, som forhindrer misforståelser og uønskede situationer.

For mig er kontrolleret smerte et afrodisiakum, som gør mig glad og smaskhamrende liderlig

Når jeg indtager rollen som den underdanige, så er det et aktivt valg, jeg tager, fordi jeg nyder det. Mit tab af kontrol er en illusion. Det er en leg, som begge parter går med på, og som begge parter kan stoppe, så snart det skulle være. Jeg føler mig utroligt magtfuld, når jeg bliver domineret seksuelt, fordi det betyder, at jeg tydeligt har fortalt, hvad jeg vil have, og at jeg står ved min seksualitet uden nogen form for skam.

For mig er kontrolleret smerte et afrodisiakum, som gør mig glad og smaskhamrende liderlig.