0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Overlæge om Sundhedsplatformen: Det er en dødssejler som ’Titanic’ – lad os komme fra borde i tide

Enkelte kunne her tænke: Åh nej, endnu en klynkende læge og it-ignorant, som ikke er omstillingsparat og i øvrigt ikke ved, hvad han snakker om. Til det må jeg sige nej!

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Lægesekretærer demonstrerede mod sundhedsplatformen foran Regionsgården i Hillerød. (Arkivfoto)

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg er speciallæge i psykiatri, overlæge og vred. Meget vred. Jeg er faktisk rasende på Sundhedsplatformen! Og efter at have brugt tre måneders gratis overarbejde, weekender og aftener i et forgæves forsøg på at mestre og forstå Sundhedsplatformen, er jeg nået frem til en endelig dom, som jeg hermed signer (sundhedsplatformsprog for underskriver).

Her er præmisserne for min dom: Sundhedsplatformen er et ufattelig tidrøvende og gammeldags brugeruvenligt it-system. Den koster patienterne liv på grund af lange ventelister og ringere behandling.

Sundhedsplatformen er ødelæggende for både arbejdsglæde og faglighed for sygehusansatte på Sjælland og gør sundhedspersonale fysisk og psykisk syge i et stort omfang.

Med en udgift på ca. 4 milliarder indtil nu er Sundhedsplatformen danmarkshistoriens største it-skandale; udgiften stiger, jo længere fejlkøbet forsøges repareret! Den kan ikke reddes, ej heller i 2020 eller 2030. Glem det!

Sundhedsplatformen er bygget på gammel teknologi og med en grundlæggende ubrugelig brugergrænseflade. Det er ’Titanic’, en dødssejler – lad os komme fra borde nu!

Signeret som i Sundhedsplatformen: Sten Oyre, Sten Oyre, Sten Oyre & Sten Oyre (ja, så mange gange skal man signere en simpel indtastning på Sundhedsplatformen!).

Enkelte kunne her tænke: Åh nej, endnu en klynkende læge og it-ignorant, som ikke er omstillingsparat og i øvrigt ikke ved, hvad han snakker om. Til det må jeg sige nej! Jeg mener faktisk at have ret gode forudsætninger for at analysere, vurdere og endelig kassere Sundhedsplatformen.

Jeg har i en forskerkarriere lært fem computersprog, og da jeg læste lidt datalogi og matematik på universitetet, lavede jeg mit eget programmeringssprog, Tine.

Sundhedsplatformen bliver ikke meget bedre, om så der bliver brugt yderligere adskillige 100 millioner på udbedring af fejl og mangler i årevis. ’Titanic’ kan ikke reddes