Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Sveriges finansordfører - og en dårlig dag for den danske sommer

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Ulf Kristersson, finansordfører for det svenske parti Moderaterna, meddelte i går, at han stiller op som partileder. Han fik en god start, da en anden favorit til posten, nationaløkonomen Elisabeth Svantesson, meddelte, at hun bakker 100 procent op om Kristerssons kandidatur. Det fik en stribe svenske analytikere til at konkludere, at finansordføreren allerede er så godt som sikker på at vinde, selv om tidligere forsvarsminister Mikael Odenberg også kandiderer.

Lederen vælges formelt 1. oktober ved et ekstraordinært partimøde. Posten blev ledig, da Anna Kinberg Batra 25. august måtte trække sig efter hård kritik af, at hun ville samarbejde med det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna (SD), som de andre partier i Riksdagen ikke vil have noget med at gøre. Derfor spurgte de svenske journalister i går Ulf Kristersson om hans holding til SD. »Det spørgsmål har nået helt urimelige proportioner«, lød svaret ifølge nyhedsbureauet TT fra finansordføreren, som tilføjede: »Jeg har ingen problemer med, at man støtter vor politik. Tværtimod«.

En dårlig dag for...

Sommeren 2017. Årets vigtigste feriemåneder vågnede op til et par sørgelige nyheder i går. Dels er de ovre, kalenderen siger september, og vejret kan være nok så trist, uden at vi længere sådan rigtig kan tillade os at brokke os over det. Dels havde Danmarks Meteorologiske Institut evalueret sommeren og uddelt dumpekarakter: Ikke siden år 2000 har solen været så ringe repræsenteret hen over det danske sommerlandskab.

Sølle 565 solskinstimer blev det til i juni, juli og august – tilsammen. Men inden klagesangen når hyletonen, skal vi dog lige tilføje, at sommeren 1987 var langt værre: Den har bundrekorden med 396 timers solskin. Dem, der var lysvågne i 1947, vil ihukomme de 770 timer, hvor solen smilede til danskerne. Det er fortsat en misundelsesværdig rekord. Og for at føje spot til skade var årets sommer også den 11. vådeste, siden DMI begyndte at måle i 1874. Næsten 270 millimeter nedbør fik vi. Gennemsnitstemperaturen landede på 15,4 grader, hvilket hverken var fugl eller fisk, men dog 0,2 grader varmere end 2016.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden