Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg/Stine Bidstrup
Arkivfotos: Thomas Borberg/Stine Bidstrup
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for frihedsrettighederne - og en dårlig dag for topchefen i Danske Bank

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Frihedsrettighederne. For at en ret skal give mening, må den indimellem ramme en grænse. Ellers kan dristige sjæle strække dens ord i strid med dens ånd og bruge den som automatsanktion for al mulig og umulig opførsel. Det skete, da bystyret i Amsterdam modtog et sagsanlæg, efter at det på grund af trafik- og naboforstyrrelser forbød såkaldte beer bikes, hvor kunder drikker sig fra sans og samling, mens de tramper i pedalerne gennem byen. Udbyderne trak nemlig en rettighed i automaten og lagde sag an med påstand om, at forbuddet mod den hjulende druk krænkede frihedsrettighederne. Den gik dog ikke. Både BT og The Guardian fortæller, at retten nu har givet bystyret medhold. De tørstigt trampende må slå bagdelen i i stillestående sæde.

En dårlig dag for...

Thomas Borgen. Danske Banks topchef, Thomas Borgen, har tidligere erklæret, at »ingenting tyder på«, at ansatte i bankens estiske filial har kendt til, at banken blev misbrugt til hvidvask af store pengebeløb. Den påstand så noget fåret ud, efter at Berlingske i går kunne dokumentere, at den estiske filial tværtimod efter alt at dømme ligefrem har hjulpet mistænkelige kunder med at skjule sig for myndighederne – og dermed brudt hvidvaskningsreglerne. Tingene har åbenbart ikke kørt helt så snorlige i Baltikum, som Borgen har givet indtryk af. Nyheden fik flere ordførere på Christiansborg til at kritisere banken i heftige vendinger. Thomas Borgen? Han havde ingen kommentarer til brevet og mente ikke, der var nyt i sagen. Sagen er nemlig allerede håndteret, siger han.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden