Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god uge for Kenny Dalglish - og en dårlig uge for Åge Hareide

Politiken kårer hver uge, hvem der har haft en god uge - og hvem der har haft en dårlig uge.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god uge for...

Kenny Dalglish. For nylig dumpede der en konvolut ind ad brevsprækken hjemme hos familien Dalglish. »Jeg troede, det var en skatteopkrævning«, siger fodboldlegenden til engelske Daily Record. Men han kunne ånde lettet op, for brevet var en invitation fra kongehuset, hvor den 67-årige skotte fredag blev slået til ridder af dronning Elisabeth II. Kenny Dalglish spillede 515 kampe for Liverpool i 1977-1990 og scorede 172 mål.

På det skotske landshold nåede han 102 kampe og 30 mål. Men Dalglish oplevede også på nærmeste hold tragedierne på Heysel Stadion i Bruxelles i 1985 (39 døde) og i 1989 på Hillsborough i Sheffield, hvor 96 Liverpool-fans blev klemt ihjel. Ridderslaget får sir Kenny for sin fodboldkarriere, sin store støtte til efterladte efter Hillsborough-katastrofen og for sit velgørenhedsarbejde sammen med fru Marina i kampen mod brystkræft.

En dårlig uge for...

Åge Hareide. Da landstræneren offentliggjorde sin VM-trup, skabte det især opmærksomhed, at han havde frasorteret angriberen Nicklas Bendtner og forsvareren Andreas Bjelland. Begge spillere har døjet med skader, og Åge Hareide forklarede fravalget med, at landsholdsstaben ikke troede på, at de to spillere ville blive klar til Danmarks første kamp mod Peru 16. juni.

Den udlægning er spillerne dog tilsyneladende ikke enige i. »Jeg ville ikke have nogen problemer med at spille i dag«, sagde Bjelland i går til Jyllands-Posten, mens der fra Norge kom efterretninger om, at Bendtner træner fuldt ud med i sin klub. Alligevel skal han ikke med til VM.

Det skal i stedet fem andre angribere – Jørgensen, Braithwaite, Poulsen, Cornelius og Dolberg – som ikke ligefrem er kendt for deres målfarlighed på landsholdet. De fem har tilsammen scoret 17 mål i 99 kampe. Bendtner har alene scoret 30 mål i 81 kampe.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden