Foto: Jacob Ehrbahn/Arthur Mola/AP
Klummer

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for folk med briller - og en dårlig dag for Jamie Oliver

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer

En god dag for

Folk med briller. Det er omkostningstungt og kan være besværligt at bære briller eller kontaktlinser, men ulemperne tåler slet ikke sammenligning med fordelene. For hvis du bærer briller eller kontaktlinser, er der 28 procent større sandsynlighed for, at du har en høj intelligens. Science Alert skriver tilmed, at personer med høj intelligens er sundere end andre, efter at forskere har finkæmmet genetisk information om 300.000 europæere.

Ud fra studiet kan forskerne se, at personer med høj intelligens har 17 procent bedre sandsynlighed for at leve længere og lavere risiko for at få blandt andet depression, hjerteanfald og forhøjet blodtryk. Historien melder ikke noget om, hvorvidt personer, der bruger briller uden styrke, er klogere end andre.

En dårlig dag for

Jamie Oliver. Det er hårdt at være berømt, fortæller den britiske kok Jamie Oliver i et interview med The Guardian. Familiefaderen til fem ønsker hver eneste dag, at han ikke var kendt. Oliver har den seneste tid lukket et dusin restauranter, og det skal være usagt, om det er røgen i køkkenet, der er frustrerende. For livet som kendt har ikke kun været dårligt for Oliver, økonomisk i al fald.

Han har været tv-kendis siden 1999, udgivet 24 kogebøger og apps, og så findes der ikke en køkkengenstand, han ikke har lagt navn til – det gælder alt fra knivsæt til loungemøbler. Derfor har han lykkeligvis også folk ansat til at styre skemaet, så han har tid til børnene, Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela, Petal Blossom Rainbow, Buddy Bear Maurice og River Rocket Blue Dallas.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce