Klummer

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Microsofts Nat Friedman - og en dårlig dag for den franske 'Spider-Man'

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer

En god dag for ...

Nat Friedman fra Microsoft bliver ny CEO, når Microsoft opkøber GitHub for 7,5 mia. dollars, svarende til cirka 50 mia. danske kroner. GitHub er en platform, som tillader udviklere opbevaring, deling og samarbejde om kode. GitHub har været verdens største open source-tjeneste og benyttet af 28 mio. udviklere verden over, skriver version2.dk, som henviser til Ars Technica.

GitHub bygger på Git, en open source-software skrevet af Linus Torvalds, grundlæggeren af Linux. Microsoft er bestemt ikke kendt for open source eller deling af kode. Men ifølge Microsoft vil GitHub forblive en »åben platform« og gratis for open source-projekter. Til gengæld vil Microsoft satse på GitHubs kommercielle del ved at benytte Microsofts salgskanaler til at sælge GitHub-tjenester.

En dårlig dag for ...

Den franske ’Spider-Man’ Alain Robert blev stoppet af sikkerhedsvagter i Seoul, da han onsdag forsøgte at klatre op ad verdens femte højeste bygning, det 123 etager høje Lotte World Tower. Han nåede dog ikke meget langt, før vagter tvang ham til at stoppe. Den 55-årige franskmand klatrede uden handsker og reb, mens vagterne jagtede ham inde fra bygningen.

»Jeg klatrede cirka 75 etager, og så blev det ligesom kattens leg med musen«, siger Robert til AFP: »Til sidst gav jeg op«.

Robert blev bragt op på taget i en kran, der blev brugt til vedligeholdelse af bygningen, og anholdt. Roberts klatring var en hyldest til fredsforhandlingerne mellem Nord- og Sydkorea, og han håber, at det vil få myndighederne til at se mildere på hans sag.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce