0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


Det er først og fremmest udlændingepolitikken, der splitter: Det eneste rigtige er at gå efter en S-mindretalsregering

De radikale og venstrefløjen lever på månen, når det kommer til udlændinge- og integrationspolitik. Desværre.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

I forhold til udlændingepolitikken har venstrefløjen og de radikale intet at byde på. Derfor er det klogt af S at gå solo, mener Niels Jespersen.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Klamt«. Sådan kaldte Morten Østergaard (R) den netop indgåede ghettoaftale mellem regeringen, Socialdemokratiet og SF. Et centralt tiltag i planen er obligatorisk danskundervisning til 1-årige, hvis forældre ikke er på arbejdsmarkedet.

Et tiltag, der omtales som et svigt af Enhedslistens formand Pernille Skipper. Det skabte den kuriøse situation, at Folketingets afslutningsdebat kom til at handle mere om skænderier internt i oppositionen end om kritik af regeringen.

Det kom derfor heller ikke som nogen overraskelse, da Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen i sidste uge meldte ud, at hun går efter at danne en ren socialdemokratisk regering efter en eventuel valgsejr.

Kun ved at kappe båndet til de radikale slappere kan Mette Frederiksen overbevise vælgerne om oprigtigheden i hendes nye stramme linje

Det er først og fremmest udlændingepolitikken, der splitter. Her befinder Socialdemokratiet, og til dels også SF, sig lysår fra de radikale, Enhedslisten og Alternativet.

Kun ved at kappe båndet til de radikale slappere kan Mette Frederiksen overbevise vælgerne om oprigtigheden i hendes nye stramme linje. Men hvad der er vigtigere, så får hun også muligheden for endeligt at gøre noget ved de integrationsproblemer, som har skabt en muslimsk underklasse, der truer med at ødelægge velfærdsstatens sammenhængskraft.

Her har de radikale og venstrefløjen nemlig intet at byde på. Tværtimod kæmper de med næb og klør mod ethvert tiltag, der skal rette op på årtiers fejlslagen integration. Det sker ud fra misforstået solidaritet og naiv romantisering af livet i ghettoerne. Taberne er først og fremmest de unge drenge og piger med mellemøstlig baggrund, der aldrig får en chance på arbejdsmarkedet, for hvad er fremtiden for de unge, der starter i første klasse uden at kunne et ord dansk?

I København går næsten hver anden indvandrerdreng ud af folkeskolen som funktionel analfabet. I en større undersøgelse fra Trygfondens Børneforskningscenter ved Aarhus Universitet har professor i børnesprog Dorthe Bleses været med til at kortlægge sproget hos knap 13.000 børn.

Hendes konklusion var, at der er markant forskel på sprogniveauet blandt to-sprogede børn og deres jævnaldrende. Ved skolestart klarede mere end halvdelen af de to-sprogede børn sig på niveau med de 5 procent svageste børn.

En gratis omgang

Venstrefløjen og de radikale opfatter desværre konsekvent integrationstiltag som overgreb, også selv om der afsættes massive ressourcer til sociale tiltag. Skipper og hendes radikale meningsfæller mener selv, at de kæmper indvandrerens sag, men det er en omsorg, som indvandrerne bør betakke sig for.

Det er ikke fedt at blive fastholdt på offentlig forsørgelse i en kriminalitetshærget ghetto. Ved at kæmpe imod danskundervisning, kriminalitetsbekæmpelse og en opblanding af beboersammensætningen, modarbejder venstrefløjspolitikerne et opgør med de par