Foto: PEDERSEN TOBIAS NØRGAARD
Læserbreve

Kære venstrefløj - har du virkelig glemt mig?

Du giver mig ingen grund til at stemme på dig, skriver venstrefløjsvælger.

Læserbreve

Kære venstrefløj

Jeg er ung mand, der er vokset op med troen på, at du kunne gøre verden til et bedre sted. Når folk fortalte mig, at du ville afmontere den personlige frihed, talte jeg dem midt imod med min stålsatte barnetro på, at socialisme ikke vil bestemme over borgerne, den vil bare give alle borgerne lige muligheder.

Jeg troede på, at du ville behandle mennesker, uagtet herkomst, ordentligt. Jeg regnede med, at du ville forstå Karl Marx' eviggyldige ord om, at religion er opium for folket, og at du ville have forstået, at krig evig og altid er en forbrydelse mod menneskeheden. Jeg har altid troet på, at du ville stå imod de borgerliges ord om, at folk pr definition selv er skyld i deres ulyksaligheder, og at de bare kan tage sig sammen.

Jeg gik i en folkeskole, hvor flertallet var på dine modstanderes side, og jeg kæmpede virkelig din sag. Til trods for din modstand mod at at tro på eliten og lade dem modtage mere udfordrende undervisning på grund af et uddannelsespolitisk mantra om, at hvad ikke alle kan lære, skal ingen lære, blev jeg ved med at forsvare dig. Jeg prøvede virkelig, venstrefløj.

Som jeg blev ældre og mere politisk bevidst, blev jeg skuffet over, hvordan du på den ene side accepterede en stigmatiserende behandling af fremmede, samtidig med at du slet kke kunne få nok af at acceptere muslimers ret til at blive fornærmede over kritik af deres religion.

Jeg blev decideret pinligt berørt over, hvordan du vil fratage folk retten til at bestemme over deres eget liv ved at forbyde prostitution, forhøje afgifter på usunde fødevarer og indføre kvoter for, hvor mange kvinder der skal være i de børsnoterede selskabers bestyrelseslokaler.

Jeg var skuffet over din accept af en tåbelig aktivistisk udenrigspolitik, der ikke fører andet end død, ødelæggelse og (stik imod hensigten) højere oliepriser med sig. Jeg fik, for nu at citere en politisk modstander, lyst til at brække mig, når du accepterede overvågning af samfundet og borgerne under dække af en, i øvrigt ubegrundet, terrorfrygt.

Og nu, kære venstrefløj, fører du borgerlig politik, når det kommer til områder som skatte- og social- og beskæftigelsespolitik, samtidig med at du bløder vælgere til de borgerlige partier, alt imens du undrer dig.

Men, kære venstrefløj, er det så mærkeligt? Du fører en værdipolitik, der vil begrænse det enkelte menneskes frihed, samtidig med at du fordelingspolitisk giver efter for de borgerlige.

Du giver mig altså ingen grund til at stemme på dig. Og hvis det fortsætter sådan, kommer det til at gøre mere ondt på dig, end det har gjort på mig. Og det vil, kære venstrefløj, blive din egen undergang.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce