Stank. Det hjælper ikke meget at gøre dit køleskab rent, hvis afrimningsskålen er fyldt med ildelugtende vand.
Foto: Dalsgaard Miriam

Stank. Det hjælper ikke meget at gøre dit køleskab rent, hvis afrimningsskålen er fyldt med ildelugtende vand.

Hjemmet

Den nemme udvej: Sådan fjerner du lugten fra dit køleskab

Et simpelt trick kan få dit madkammer til at dufte markant bedre.

Hjemmet

Dufter køleskabet mere af sure sokker end lækre råvarer, trænger det formentlig til en ordentlig omgang.

Afrimningsskålen bag skabet og afløbshullet i køleskabets bagvæg er synderne, når køleskabet lugter, fortæller husmodereksperten Ann-Alicia Thunbo Ilskov, den ene af forfatterne bag hjemmesiden www.husmoderen.dk og bogen "Hold da helt hus".

»Madvarer må aldrig røre ved køleskabets bagvæg. De fryser ofte fast til den, og når isen smelter løber mad og vand ned i afløbshullet. Dernæst vil maden blive varmet op i afrimningsskålen - og så kommer det til at lugte grimt«, forklarer hun.

SE GUIDE

Første skridt til et velduftende køleskab er derfor en gennemgang af afrimningsskålen, der i de fleste tilfælde sidder bag på køleskabet.

»Træk køleskabet ud og rengør skålen og rens derefter afløbet indeni køleskabet med en vatpind eller en piberenser«, siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Dernæst skal hele køleskabet tømmes og vaskes grundigt af med vand tilsat universalrengøringsmiddel eller opvaskemiddel.

Hylder og skuffer tages ud og vaskes op, inden alt tørres grundigt af.

Løbende vedligeholdelse

Den nemme udvej til et rent køleskab er ikke overraskende løbende rengøring og vedligeholdelse.

Udover rådet om ikke at have madvarer placeret helt oppe ad bagvæggen, anbefaler husmodereksperten, at man gør køleskabet rent en gang om ugen eller hver anden.

Gør man det så jævnligt, behøver man sjældent kaste sig ud i en gennemgribende rengøring, forklarer hun.

SE GUIDE

»Jeg plejer at tage det, mens jeg laver mad. Så er det hurtigt overstået«, siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Køleskabet gøres nemmest rent, når det er mest tomt, så Ann-Alicia Thunbo Ilskov anbefaler, at man gør det lige inden den store indkøbstur.

»Vask det med vand tilsat et par dråber opvaskemiddel og sørg for, at alt er tørt og rent, inden du fylder køleskabet op igen«, siger hun.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce