0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Dalsgaard Miriam
Foto: Dalsgaard Miriam

Stank. Det hjælper ikke meget at gøre dit køleskab rent, hvis afrimningsskålen er fyldt med ildelugtende vand.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den nemme udvej: Sådan fjerner du lugten fra dit køleskab

Et simpelt trick kan få dit madkammer til at dufte markant bedre.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Dufter køleskabet mere af sure sokker end lækre råvarer, trænger det formentlig til en ordentlig omgang.

Afrimningsskålen bag skabet og afløbshullet i køleskabets bagvæg er synderne, når køleskabet lugter, fortæller husmodereksperten Ann-Alicia Thunbo Ilskov, den ene af forfatterne bag hjemmesiden www.husmoderen.dk og bogen "Hold da helt hus".

»Madvarer må aldrig røre ved køleskabets bagvæg. De fryser ofte fast til den, og når isen smelter løber mad og vand ned i afløbshullet. Dernæst vil maden blive varmet op i afrimningsskålen - og så kommer det til at lugte grimt«, forklarer hun.

SE GUIDE

Første skridt til et velduftende køleskab er derfor en gennemgang af afrimningsskålen, der i de fleste tilfælde sidder bag på køleskabet.

»Træk køleskabet ud og rengør skålen og rens derefter afløbet indeni køleskabet med en vatpind eller en piberenser«, siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Dernæst skal hele køleskabet tømmes og vaskes grundigt af med vand tilsat universalrengøringsmiddel eller opvaskemiddel.

Hylder og skuffer tages ud og vaskes op, inden alt tørres grundigt af.

Løbende vedligeholdelse

Den nemme udvej til et rent køleskab er ikke overraskende løbende rengøring og vedligeholdelse.

Udover rådet om ikke at have madvarer placeret helt oppe ad bagvæggen, anbefaler husmodereksperten, at man gør køleskabet rent en gang om ugen eller hver anden.

Gør man det så jævnligt, behøver man sjældent kaste sig ud i en gennemgribende rengøring, forklarer hun.

SE GUIDE

»Jeg plejer at tage det, mens jeg laver mad. Så er det hurtigt overstået«, siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Køleskabet gøres nemmest rent, når det er mest tomt, så Ann-Alicia Thunbo Ilskov anbefaler, at man gør det lige inden den store indkøbstur.

»Vask det med vand tilsat et par dråber opvaskemiddel og sørg for, at alt er tørt og rent, inden du fylder køleskabet op igen«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?