0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kassekøb: Pas på overforbrug, når du tegner abonnement

Abonnementer på alverdens kasser kan blive en sovepude, så man glemmer at holde øje med, hvad ting skal koste, siger Forbrugerrådet.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Stadig flere virksomheder tilbyder kunderne varer i fast abonnement – forhåbentlig fordel til for begge parter. Virksomheden får en løbende indtægt at planlægge efter, og kunden får et produkt nemt og stabilt leveret til døren.

Du kan ikke regne med, at det er billigere. Det skal du selv holde øje med.

»Hele forretningsmodellen er, at leverandørerne kan planlægge langt forud og indkøbe til fornuftige priser, så de får en logistik, der kan betale sig. Det skulle gerne komme forbrugeren til gode, og det kan det også«, fortæller cheføkonom i Forbrugerrådet Martin Salamon, som mener, at abonnementer åbner interessante muligheder for mange forbrugere. Men der er et men:

»Du kan ikke regne med, at det er billigere. Det skal du selv holde øje med. Når man har abonnement, sker der nemt det, at man så ikke er så opmærksom på nye butikker og nye varer. Man falder lidt i søvn af, at der kommer en pakke en gang om ugen, og det er jo meget praktisk. Men mit råd er, at man bliver ved med at holde øje med, om andre også leverer til døren og på bedre vilkår måske«, siger han og råder til:

1. Vælg e-mærkede forretninger.

2. Tjek listen over virksomheder, der ikke efterlever Forbrugerklagenævnets afgørelser, på Forbrug.dk.

3. Stol på din mavefornemmelse. Ser det pålideligt ud, eller virker det for hjemmestrikket. Spørg venner, om de har erfaringer med virksomheden.

4. Tjek, hvor let er det at ændre og opsige sit abonnement.

Konkurrence giver fleksibilitet

Morten Suhr Hansen rådgiver virksomheder om abonnementsordninger i sit firma Subscrybe:

Man skal være opmærksom på, at man ikke betaler for meget for den , et abonnement giver.

»I gamle dage var man typisk bundet i langt tid, og det var bøvlet og svært at komme ud af igen. Men de abonnementsvirksomheder, der er succesfulde i dag, har et helt andet fokus på, at det skal være nemt og fleksibelt. Det efterspørger kunderne, så det er helt nødvendigt, hvis man skal begå sig. Det er det gode ved, at der er stigende konkurrence. Man kan ikke overleve særlig længe med et dårligt produkt«, siger Morten Suhr Hansen.

Han mener, abonnementernes eneste fare for kunderne er overforbrug:

»Man skal være opmærksom på, at man ikke betaler for meget for den convenience, et abonnement giver. Og at man ikke ender med at betale for en masse abonnementer, man ikke får brugt«, siger Morten Suhr Hansen.

Politiken tester de nye kasser

Fra næste uge vil Politikens forbrugerredaktionen i en periode fast teste nogle af de mange nye abonnementskasser. Følg med i Lørdagsliv og på politiken.dk

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…