Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Moderne kærlighed

Kærlighed. 68 procent af danskerne er i fast parforhold.  (Arkivfoto)
Foto: PER FOLKVER

Kærlighed. 68 procent af danskerne er i fast parforhold. (Arkivfoto)

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny undersøgelse: Vi møder oftest kærligheden på arbejdet

Arbejdspladsen er det sted, hvor vi oftest scorer vores partner.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næsten 2 ud af 10 danskere har mødt deres partner på eller via arbejdspladsen. Det viser en analyse, som Megafon har foretaget for Tjek.dk.

At arbejdspladsen er rugekasse for parforhold, er meget naturligt, mener eksperter i parforhold.

LÆS OGSÅ

»Resultatet er ikke overraskende, for det er sådan, det er«, siger coach Mette Haulund, som driver rådgivningsfirmaet Parforholdsraad.dk.

Altid sød på arbejdet
På arbejdspladsen fremstår man som den pæne udgave af sig selv, forklarer Mette Haulund. Og da man samtidig bruger meget tid sammen hver dag, er det ganske naturligt, at sød musik kan opstå.

»På arbejdet har man sit pæne tøj på, man er altid sød og venlig, og man stresser ikke over børn og opvask. Man viser sin pæne og sjove side, og derfor er det ikke så mærkeligt, at man udvikler følelser for hinanden«, siger Mette Haulund.Som ekstra gevinst, tilføjer hun, er man på arbejdet som regel fri for, at gamle venner og bekendte lige kan underholde med pinlige eller mindre flatterende historier fra fortiden.

Arbejdspladsen kan også være en trussel for parforholdet:

»Der foregår rigtig meget utroskab på arbejdet«, siger Mette Haulund, der coacher og rådgiver par med ondt i parforholdet.

Sød musik på studiet

Uddannelsesstedet er også et sikkert mødested. Således angiver 11 procent af danskerne, at de har mødt deres partner på studiet. Blandt dem er hovedparten, nemlig 21 procent, mellem 18 og 29 år. For både studiested og arbejdsplads gælder, at vi tilbringer mange timer om dagen sammen med ligesindede. Også det er med til at fremme amorinerne.

LÆS OGSÅ »Mange af os arbejder med noget, vi kan lide, så vi deler allerede i udgangspunktet en interesse med vores kolleger, og vi taler samme sprog«, siger Rikke Thuesen, som er parterapeut og tilknyttet TV 2's samlivsprogrammer. Dertil kommer, at der på de fleste arbejdspladser er rig lejlighed til at muntre sig med kollegerne. »Vi fester sammen, holder julefrokost, går til fredagsbar og snakker sammen, når vi arbejder sent. Arbejdet er et oplagt sted at mødes«, siger Rikke Thuesen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden