Mattis Curth inspirerer både voksne og børn til at lave udendørs aktiviteter. Kilde: Politiken.tv/Finn Frandsen

Familieliv

Guide: Her er seks gode udendørs lege

Alle kan være med til disse seks lege. Både de stærke og de mere magelige.

Familieliv

Det gyldne skind

Deltagere: 10-20 personer

Redskaber: Et gyldent skind, som kan være en trøje, et tørklæde eller lign.

Regler: Tre hold står i rækker omkring det gyldne skind i midten. Der skal være cirka 15 meter mellem holdene. En fra hvert hold løber ind efter skindet, når legens leder siger ’nu’.

Hvis det lykkes at få fat i skindet og komme hjem til sit eget hold, har man vundet og får 1 point. Men bliver man fanget af en af sine modstandere, før skindet er bragt i sikkerhed, har man tabt, og de to andre hold får hver 1 point. Det kan altså ikke altid betale sig at løbe hen og tage skindet med det samme – nogle gange er det bedre at vente på, at modstanderen tager skindet og så fange ham/hende i stedet.

Når man har haft sin tur, stiller man sig bagerst i rækken, og de næste i køen løber ud efter skindet.

Det/de hold, som har flest point, når legelederen stopper legen, har vundet.

LÆS ARTIKEL

Blindebyg

Deltagere: 8 eller flere fordelt på mindst 2 hold

Redskaber: ’Byggematerialer’ i forskellige størrelser, f.eks. usamlede flyttekasser og en bunke duploklodser. Flymasker eller tørklæder til at binde for øjnene.

Regler: Alle deltagere på nær en fra hvert hold får bind for øjnene. Den seende deltager skal instruere sine ikkeseende holdkammerater i at bygge et tårn, men må ikke selv røre ved byggematerialerne.

Det hold, som bygger det højeste tårn, der kan stå uden støtte i mindst 5 sekunder, har vundet.

Terningeløb

Deltagere: Mindst 8 fordelt på 2 hold

Redskaber: 1 terning til hvert hold. 30 kegler med tallene 1 til 30 under, f.eks. klistret på med tape. I stedet for kegler kan man bruge plastikkrus, små tallerkener eller papstykker.

Regler: Fordel de 30 kegler på et område, hvor der er plads til bevægelse omkring dem. Deltagerne deles på mindst 2 hold med op til 6 deltagere, som stiller sig på række.

Første deltager slår med en terning. Antallet af øjne afgør, hvor mange deltagere der skal løbe ud og finde den kegle, som gemmer det samme tal. Altså slår man 4, løber 4 deltagere ud og leder efter tallet 4. Når det er fundet, løber de tilbage og stiller sig om i rækken.

Næste deltager i rækken slår med terningen. Igen afgør antallet af øjne, hvor mange deltagere der skal løbe ud til keglerne, og nu skal de lede efter summen af de hidtidige terningekast, altså 4 plus det næste kast.

Holdet, som først når 30, vinder løbet. Man kan også lade løbet vare f.eks. 10 minutter, og så vinder det/de hold, som har nået flest runder.

Træfbold

Deltagere: Mindst 8 og gerne flere.

Redskaber: En stor bold, f.eks. en træningsbold eller en badebold. Forskellige mindre bolde i cirka samme antal som deltagere. Har man ikke bolde nok, kan man lave nogle af aviser og gaffatape. Markeringsbånd til banen, f.eks. solid snor, gaffatape eller kridt, hvis man spiller på asfalt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Regler: Er der to hold, markeres banen, så holdene står over for hinanden. Er der tre hold, markeres banen som en stor trekant. Foran hvert hold skal der markeres to linjer med cirka en meters afstand. Spillerne skal hele tiden være bag de to linjer.

Den store bold placeres midt på banen, og når spillet starter, gælder det om at ramme den store bold med de små bolde og forsøge at få bolden ind over den inderste linje foran modstanderne. Hver gang det lykkes, får holdet et point, og spillet startes igen med den store bold midt på banen.

Deltagerne indsamler selv de små bolde til den videre kamp.

Zonebold

Deltagere: Mindst 12 fordelt på 2 hold.

Redskaber: 1 bold, 2 mål, grej til markering af banen. Eventuelt køller med blød isolering. Man kan bruge sko, trøjer, vandflasker eller lignende til markering af mål og bane. Køller kan laves af sammenrullede aviser med tape omkring.

Regler: Hvert hold fordeler sig efter f.eks. alder eller køn, så der både er deltagere på og uden for banen.

Deltagerne skiftes til at være inde på banen og uden for banen, f.eks. hvert 3. minut.

Holddeltagerne på banen skal bruge køller, mens deltagerne uden for banen må bruge hænderne og kaste med bolden, men ikke drible eller gå med denHar man ikke køller, kan spillerne inde på banen sparke til bolden i stedet for.

Det hold, som får flest mål, har vundet.

3 på stribe

Deltagere: 2 hold à 3-5 personer

Redskaber: 9 kegler opstillet 3 x 3 i et kvadratisk felt med god afstand mellem keglerne. I stedet for kegler kan man bruge aviser, sko, sten eller lignende. 6 trøjer, reb eller lignende i 2 forskellige farver, f.eks. 3 sorte og 3 hvide.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Regler: Deltagerne fra hvert hold skiftes til at spurte op til keglerne og lægge en trøje i holdets farve på en kegle og spurte tilbage og klappe den næste på holdet i hånden, hvorefter han/hun spurter op til keglerne og lægger en trøje.

Er der ikke fundet en vinder, når alle trøjer er anbragt, skal der flyttes rundt på de lagte trøjer, indtil det ene hold har 3 på stribe – enten lodret, vandret eller diagonalt.

Skal legen fortsætte, får holdene et point for hver gang, de har 3 på stribe.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce