Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Hjertelæge Peter Schnohr betragter Eremitageløbet som sit livsværk. Det begyndte som en idé fostret med langrendsski under fødderne og udviklede sig til det måske mest traditionsrige motionsløb i Danmark.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjertelægen bag Eremitageløbet fik danskerne ud at løbe, men kom i tvivl: »Vi kan jo ikke lade danskerne løbe rundt og dø«

Et af landets mest ikoniske motionsløb fejrer søndag sit 50-års jubilæum. Læge Peter Schnohr fik ideen til Eremitageløbet, da han stod på ski i Sverige. Det blev hans livsværk.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ved Eremitageløbets premiere i september 1969 deltog en søofficer, der på papiret var midt i livet. Motion, løbetræning og sundhed var nærmest fremmedord for det meste af befolkningen dengang, og som så mange andre var manden et stykke fra topformen, da han deltog i strabadserne på grusstierne i Dyrehaven nord for København. Efter løbet fik han det skidt. Han tog afkræftet tilbage til sit skib, hvor han senere samme dag døde af en blodprop i hjertet på grund af massiv forkalkning i kredsløbet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden