0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvis du vil prøve: Sådan kan du spise glutenfrit

Ny studie viser vægttab, bedre mavefornemmelse og andre tarmbakterier, hvis du spiser mindre gluten. Her kan du alt om, hvad gluten er, og hvordan du kan spise mindre.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Per Folkver
Arkivfoto:: Per Folkver

Grønkål, rødkål og rosenkål og alle andre grøntsager er glutenfri. Gluten findes i kornsorterne hvede, rug og byg.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Op mod én procent af befolkningen lider af en sygdom i tyndtarmen, cøliaki, hvor de ikke tåler gluten. De skal livet igennem spiste glutenfri mad. Ifølge Sundhedsstyrelsen har kun én ud af syv til otte klare symptomer på, at de ikke tåler gluten.

En hel del mennesker får imidlertid mave-tarmsymptomer, de kan føle sig oppustede, danne meget luft i maven, få mavesmerter, hvis de spiser meget glutenholdig mad, altså brød, bagværk, pasta fra hvede, rug og byg. Det kaldes glutensensitivitet, eller populært overfølsomhed for gluten. Det er ingen sygdom, men kan genere.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce