0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nye internationale anbefalinger til type 2-diabetes-mad: Spis mere grøn mad, og få færre symptomer

Patienter med type 2-diabetes skal glemme alt om forholdet mellem kulhydrat, protein og fedt, fastslår nye internationale anbefalinger. Og en kost med lavt kulhydratindtag er glimrende diabetesmad. Alligevel fastholder Diabetesforeningen sine gamle råd.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mette Mølbak
Foto: Mette Mølbak

Mange flere grove grøntsager kan være effektiv medicin mod diabetes.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mange grove grøntsager og mindre kød resten af livet kan være en effektiv behandling for folk med type 2-diabetes.

Sådan lyder nye konsensusanbefalinger fra American Diabetes Association (ADA) og European Association for the Study of Diabetes (EASD) fra begyndelsen af oktober, der som noget nyt medtager kostanbefalinger til patienter med type 2-diabetes.

ADA og EASD anbefaler en række særlige kostformer, der kan »sænke blodsukkeret eller forbedre andre mål for patienter med type 2-diabetes«.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter