En del af regeringens sundhedsreform bliver mål om 500.000 færre sygehusbesøg og 40.000 færre indlæggelser i 2025.

Det skriver DR Nyheder, der har talt med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
Foto: Torben Stroyer

En del af regeringens sundhedsreform bliver mål om 500.000 færre sygehusbesøg og 40.000 færre indlæggelser i 2025. Det skriver DR Nyheder, der har talt med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Sundhed

Lars Løkkes plan for 2025: Sundhedsreform skal sikre 500.000 færre sygehusbesøg

Statsministeren vil have kommunerne til at tage sig af langt flere behandlinger fremover.

Sundhed

40.000 færre indlæggelser og en reduktion på 500.000 i antallet af ambulante behandlinger på de danske sygehuse.

Det er ambitionen for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i forbindelse med regeringens kommende udspil til en stor sundhedsreform. Det skriver DR.

Det gælder især kronisk syge patienter, der fremover skal behandles på lokale sundhedshuse landet over.

»Folk udskrives og er nødt til at blive genindlagt få timer efter, fordi samspillet simpelthen ikke er godt nok. Der er et kæmpe potentiale i at få bygget en langt stærkere bro mellem sygehus, kommune og almen praksis. Det er det, sundhedsreformen skal tage hånd om«, siger Lars Løkke Rasmussen til DR.

Han påpeger behovet for at styrke kommunerne og de praktiserende læger rundt i landet med, at samarbejdet mellem regioner, kommuner og de praktiserende læger i dag langt fra fungerer som det burde.

Statsministerens plan er, at antallet af indlæggelser og ambulante behandlinger skal være kraftigt reduceret i 2025. Det skal blandt andet ske ved at tilføre penge og sundhedspersonale til kommunerne og de almene lægepraksisser.

DR spørger også Lars Løkke om hans udspil betyder at Regionerne skal nedlægges, men det spørsmål svarer han ikke klart på.

»Vi præsenterer vores oplæg, når vi er klar til at præsentere vores oplæg. Jeg kan godt forstå, når vi er i en situation, hvor vi ikke har en samlet tegning, så er der mange myter, og der kan være mange bekymringer, og det reagerer folk på, og det ser jeg som noget helt naturligt«.

»Men helt ærligt: Jeg har arbejdet med sundhedspolitik, siden jeg blev amtsborgmester i Frederiksborg Amt i 1997. Jeg opfandt regionerne, fordi det var svaret på datidens udfordringer. Jeg forbeholder mig altså også retten til nu at komme med mit bud på, hvad jeg tror, Danmark har brug for de næste ti år«, siger Lars Løkke i interviewet.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce