0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Torben Stroyer
Foto: Torben Stroyer

En del af regeringens sundhedsreform bliver mål om 500.000 færre sygehusbesøg og 40.000 færre indlæggelser i 2025. Det skriver DR Nyheder, der har talt med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Løkkes plan for 2025: Sundhedsreform skal sikre 500.000 færre sygehusbesøg

Statsministeren vil have kommunerne til at tage sig af langt flere behandlinger fremover.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

40.000 færre indlæggelser og en reduktion på 500.000 i antallet af ambulante behandlinger på de danske sygehuse.

Det er ambitionen for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i forbindelse med regeringens kommende udspil til en stor sundhedsreform. Det skriver DR.

Det gælder især kronisk syge patienter, der fremover skal behandles på lokale sundhedshuse landet over.

»Folk udskrives og er nødt til at blive genindlagt få timer efter, fordi samspillet simpelthen ikke er godt nok. Der er et kæmpe potentiale i at få bygget en langt stærkere bro mellem sygehus, kommune og almen praksis. Det er det, sundhedsreformen skal tage hånd om«, siger Lars Løkke Rasmussen til DR.

Han påpeger behovet for at styrke kommunerne og de praktiserende læger rundt i landet med, at samarbejdet mellem regioner, kommuner og de praktiserende læger i dag langt fra fungerer som det burde.

Statsministerens plan er, at antallet af indlæggelser og ambulante behandlinger skal være kraftigt reduceret i 2025. Det skal blandt andet ske ved at tilføre penge og sundhedspersonale til kommunerne og de almene lægepraksisser.

DR spørger også Lars Løkke om hans udspil betyder at Regionerne skal nedlægges, men det spørsmål svarer han ikke klart på.

»Vi præsenterer vores oplæg, når vi er klar til at præsentere vores oplæg. Jeg kan godt forstå, når vi er i en situation, hvor vi ikke har en samlet tegning, så er der mange myter, og der kan være mange bekymringer, og det reagerer folk på, og det ser jeg som noget helt naturligt«.

»Men helt ærligt: Jeg har arbejdet med sundhedspolitik, siden jeg blev amtsborgmester i Frederiksborg Amt i 1997. Jeg opfandt regionerne, fordi det var svaret på datidens udfordringer. Jeg forbeholder mig altså også retten til nu at komme med mit bud på, hvad jeg tror, Danmark har brug for de næste ti år«, siger Lars Løkke i interviewet.

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden