0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Høj, middel eller lav risiko: Her er Statens Serum Instituts fortrolige notat om yderligere genåbning

I et fortroligt notat vurderer Statens Serum Institut, at der er »høj« smitterisiko med covid-19 forbundet med at genåbne folkeskolen for de ældste elever.

Jens Hartmann Schmidt
Arkivfoto: Jens Hartmann Schmidt

Folkeskolens ældste klasser og de yngre gynmnasieklasser er forbundet med høj smitterisiko, hvis de genåbner, vurderer Statens Serum Institut.

Sundhed

Selv hvis de nuværende restriktioner som fysisk afstand fortsætter, er der høj covid-19-smitterisiko forbundet med at få de ældste elever i folkeskolen og yngste elever på gymnasierne tilbage på skolebænken. ​​​​​​​​

Det vurderer Statens Serum Institut (SSI) i et fortroligt notat, som partilederne har fået tilsendt samme dag, som statsminister Mette Frederiksen (S) sagde, at det er forventningen, at »der kommer en fase 2 af genåbningen efter 10. maj«.

Politiken er kommet i besiddelse af notatet, der har titlen ’Kvalitativ sundhedsfaglig vurdering af risikoen for smitte’.

Mette Frederiksen oplyste til befolkningen 11. marts, at Danmark lukker ned i et forsøg på at begrænse spredning af covid-19. Skolerne og uddannelsesinstitutionerne har fra begyndelsen været en del af nedlukningen, som indtil videre er forlænget til 10. maj.

15. april kom den første gradvise genåbning, da folkeskolens 0.-5.-klasser og fritidshjem åbnede. Men de ældste klasser i bl.a. folkeskolen, ungdomsuddannelserne, erhvervsuddannelserne og universiteterne er fortsat lukkede.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere