0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Legarth Schmidt
Foto: Anders Legarth Schmidt

Ofte bliver bordtennisbordet rullet ind i dagligstuen, hvor personalet og de unge udkæmper nogle drabelige dueller. Her er det sygeplejerske Frederik Hjuler, der spiller.

Kapitel 5: Det var en mærkelig dag, da Frederik stod med blodig trøje, selvmordsforsøg og en dreng, der havde tabt i FIFA

Sygeplejerske Frederik Hjuler scanner konstant omgivelserne for genstande, som patienter kan skade sig selv med. Han var bange for, at han ville komme til at kede sig, da han blev ansat på afsnit B 204. Sådan er det ikke gået.

FOR ABONNENTER

Drengene på B 204 er næsten usynlige og uhørlige. Mens pigerne ofte sidder i dagligstuen og taler med hinanden, hækler og fyrer drillende vittigheder af mod personalet (»har du fået lavet alle dine tatoveringer, da du var fuld?«), holder afsnittets tre indlagte drenge sig for sig selv. De er alle blege.

En af dem sidder tit alene i sofaen med hætten fra trøjen trukket op om hovedet. Han bladrer med fjernbetjeningen rundt mellem kanalerne og stopper ved et naturprogram på DR, hvor en mængde røde kæmpekrabber vandrer hen over havbunden. Når han går tur i haven, taler han lavmælt med sin foretrukne sygeplejerske, han bryder sig ikke om at tale med andre. Svarer med enstavelsesord, når nogen henvender sig til ham.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu