0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Cafékontrol: Kogebogeriet er et mekka for alle, der ikke bare elsker mad, men også elsker at læse om det

Kogebogeriet er en bogcafé kun med kogebøger, veludførte caféhits og ikke mindst en forunderlig samling fra madlitteraturens mangfoldige verden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

»Vi blev mere end mætte og tilfredse for 219 kroner. Både af alle de madbilleder, vi kan svælge i på stedet. Og ikke mindst af selve maden«, skriver Ibyens cafékontrollant om Kogebogeriet..

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi spiser mere og mere færdigmad, bestiller flere og flere måltidskasser og kommer mere og mere convenience i kurven.

Alligevel vælter det ud med kogebøger fra store og mindre forlag. Så mange, at der nu er basis for at lave en hel butik, der udelukkende handler med kogebøger.

Kogebogeriet er en kombineret kogebogsbutik og café, men det er langt mere end et udstillingsvindue for tidens nyeste madbøger.

Det er mere en slags tidslomme over vores fælles madhistorie med antikvariske perler som Kirsten Hüttemeiers klassikere og Susse Wolds tatar, der hænger som en 70’er-opskrift på toilettet.

Overraskelser er der til gengæld ikke så mange af på kortet, der rummer de sikre caféklassikere. Her er ingen chiafrø, veganske retter eller surdejsbrød. I stedet synes filosofien at være comfort food med tunmousse, cheesecake og cookies.

Alt på et bræt (95 kroner) kommer med blødkogt æg (perfekt), to slags ost (lækre), hjemmelavet marmelade (yes), skyr med knas (uhm), tunmousse (ja tak), en bolle og hjemmebagt knækbrød.

Tunmoussen serveres også som frokostret (55 kroner), der ankommer i en skål med mørkegrøn, kraftig havedild på toppen (og ikke den tarvelige grønne dusk, der sælges de fleste steder) sammen med en kernebolle og knækbrød. Jeg havde nok foretrukket rugbrød, men bollen er bl