0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anmeldelse: Med Depanneur har Nordhavn fået en virkelig tiltrængt - men også lidt for nydelig - café

I den fransktalende del af Canada er en depanneur en slags schweizerkniv af en kiosk. Nordhavn har fået en noget fersk version.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Den nyåbnede Depanneur i Nordhavn bidrager som tiltrængt mødested i en noget livløs del af byen.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lego lancerer klodser til voksne. Det kunne jeg læse i magasinet Monocle, der hvert år ranglister alverdens landes ’soft power’-værdi. Danmark ligger på en 14. plads. Burkaforbuddet trækker ned, mens Legos strategi trækker op, lærte jeg.

Monocle lå til fri afbenyttelse på en reol i Nordhavn. Nærmere bestemt hos tegnestuen Cobe, som netop har åbnet en cafe i samarbejde med det canadisk-inspirerede kiosk-/cafékoncept Depanneur, der også findes i Kbh. K og på Nørrebro. Et samarbejde, der sikkert er med i et af Monocles kommende numre.

Magasinet plejer nemlig at have godt styr på udviklingen i København og øje for, hvad der gør byen ’liveable’.

Og den nye café er helt sikkert med til at gøre Nordhavn til et bedre sted for de beboere, der indtil videre skal trives med en del afspærrede veje, sandbunker i gaderne, et mylder af mænd i sikkerhedssko og bippende lastbiler.

Her er godt nok et par supermarkeder i den hurtigt fremvoksende bydel, men meget liv mellem husene er der ikke en grå vinterdag med støvregn i luften. Derfor er det en flot idé, når et lokalt firma vælger at åbne sig mod kvarteret ved at invitere ind til betal selv-frokost, -kaffe og/eller -kage, så man kan møde sine nye naboer på både indbydende og neutral grund.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

I caféen kan man både nappe kaffe og kigge i magasiner, studere Cobes nye arkitekturmodeller eller købe en flaske vin med hjem.

Og Depanneur er indbydende. Men næsten for neutral.

Det højloftede lokale ligner en boligbutik, og jeg tjekker for en sikkerheds skyld, om der er prismærker på sofaer eller stole, før jeg tager plads. Man sidder lidt til udstilling. Især når man er eneste gæst – som jeg var under hele mit besøg – mens Cobes ansatte myldrer rundt om frokostbuffeten bag reolen, hvor jeg fandt Monocle blandt en række af Depanneurs produkter såsom kaffebønner og øl, man kan købe med hjem.

Ved disken bestilte jeg ’avocado on rye’ (65 kr.), men der var ikke noget rugbrød, så jeg fik uden varsel i stedet en (udmærket) skiveskåret bolle sammen med grov guacamole med rødløg, chili og koriander.

Cafeen serverer også skyr med en havtornecoulis, blåbær samt sprød granola på toppen (35 kr.). Begge dele smagte frisk og var fint afstemt smagsmæssigt.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Menuen byder på småretter såsom boller med ost, skyr med granola eller sardiner på dåse.

Depanneur presser selv tre slags økojuice, og jeg prøvede den med æble, rødbede og ingefær, som smagte sundt og rundt af især æble og rødbede, mens den godt kunne bruge et hidsigere stik fra ingefæren. Jeg rundede af med en cortado til rimelige 30 kr., men den var brændt i smagen og desværre serveret alt for varm.

Så nej, jeg kører ikke til Nordhavn igennem støvregn og kulde igen udelukkende for at spise frokost. Men som et stop på turen en forårsdag, når jeg skal ud at se, hvad der sker, når voksne bygger med Lego i overstørrelse, kunne jeg godt sætte mig ved et af bordene udenfor, drikke en øl og nyde udsigten.