Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kig mod stjernerne og find julesvar. Ibyen guider dig til den gløgg i byen, der passer bedst til dit stjernetegn.
Foto: Miriam Dalsgaard

Kig mod stjernerne og find julesvar. Ibyen guider dig til den gløgg i byen, der passer bedst til dit stjernetegn.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den ultimative gløgg-guide 2018: Ibyen guider dig og dit stjernetegn til byens bedste gløgg-fix

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver uge guider Ibyen dig og dit stjernetegn til de bedste kultur-, mad- og kunstoplevelser i København. Det er Ibyens stjernekigger, Astrolog-Brian, der lægger horoskopet. I denne uge har vi lavet et særligt gløgg-horoskop. Du kan få dit horoskop tilsendt hver mandag ved at tilmelde dig Ibyens nyhedsbrev.


Gløgg-oskopet gælder for julen 2018.

Ugens intro

Astrolog-Brian siger: Ingen jul uden hygge, og ingen hygge uden masser af gløgg. Begrebet at ’styre sin brandert’ ses via Skytten og Fiskens tegn. I Skytten ses festen, og Fisken er alt det, der skylles indenbords. Her kan du få nogle hint til, hvordan du sætter dine sejl i en våd juleuge.

Vædderen(21. marts – 20. april)

Selv om du både kan og bør nyde dit eget selskab, isolerer du dig ikke. Slet ikke, hvis du har en arbejdsgiverbetalt julefrokost inden for rækkevidde. I så fald er der risiko for, at du falder i, og det vil du komme til at høre for. I hverdagen kan du hygge med måde.

Ibyen spår: Til helvede med isolation. Julen er over os, og det skal fejres med venner. Pak jer ind i varme klæder, tag en tur i Tivoli og kom i julestemning af de mange julelys. Når kulden har kæmpet sig gennem lagene af uldent tøj, kan I varme jer på et godt gammeldaws glas gløgg med rosiner og mørk rom hos Tivoli Brasserie. Er du i humør til at straffe dit julekorpus lidt ekstra, kan du få tre æbleskiver for 45 kroner.

Tivoli Brasserie. 55-85 kr. Arni Magnussons Gade 2, Kbh V.

Tyren
(21. april – 21. maj)

For dig er maden vigtigere end det, du drikker. Går du ud for at ’smage’ på julen, skal det være på noget, der er kræset om. Ingen standardgløgg eller kedelig øl til dig. Selv om du kan styre dig, river stemningen dig let med. Du har venner, der er mere tørstige end dig!

Ibyen spår: Tørstige venner og tyre med mad-kræseri kan få stillet behovene på baren Din Nye Ven. Vanen og vennen tro serverer de deres hvide gløgg, og du kan desuden gå om bord i deres julefrokostmenu med blandt andet ande-rilette, ravost, lammerullepølse og ris a la mande. Bare husk at bestille.

Din Nye Ven. 60 kr. Sankt Peders Stræde 34, Kbh. V.

Tvillingerne (22. maj – 21. juni)

Du er meget koncentreret, og har du et job, er det her, du lægger energien. Du kan sætte et punktum i en krævende opgave. I den anledning kan det være arbejdet eller en kollega, der inviterer på et glas. På den måde kan du tage i byen ude at have penge på lommen.

Ibyen spår: Hende, du har haft et godt øje til ovre på den anden side af hæve-sænkebordet, lokker med en fyraftensdrink efter arbejde fredag. I har fortjent det. Og måske er der endnu en bonus i vente, tænker du. Men du må tro om. Hun foreslår, at I blot tager en stående gløgg i Torvehallerne, før hun tager S-toget til Hellerup. Trøst dig med, at den både er god og stærk. Faktisk landets bedste.

Noorbohandelen.45 kr. Torvehallerne. Israels Plads, Kbh. K

Krebsen (22. juni – 22. juli)

Mådehold i starten af ugen vil klæde dig, for her har du pligter, der skal passes. Du har en del med udlandet at gøre, og du får stærke inspirationer herfra. Det kan smitte af på de aktiviteter og steder, du opsøger. Du må prøve, om udenlandsk jul smager anderledes.

Ibyen spår:Voulez vous drik’ gløgg avec moi ce soir? Ma Poule i Torvehallerne serverer sæsonens måske franske-ste gløgg, en fortolket vin chaud med alverdens krydderier. Du tager forbi iklædt baret og stribet trøje, drikker løs af den franske eliksir og siger selvsikkert ’joyeux noël’ til alle forbipasserende.

Ma Poule. 45 kr. Torvehallerne. Israels Plads, Kbh. K

Løven (23. juli – 23. august)

Lysten til fest og farver er stor, og du går gerne ud midt på ugen. Velmenende familiemedlemmer kan holde dig tilbage, men de går ikke selv foran som et godt eksempel! Der er mange fristelser, som du har svært ved at stå for. Det betyder, at du har let ved at falde i.

Ibyen spår: Dette familiemedlem kommer ikke til at holde dig tilbage, næh, din gode Fætter Fætter sætter faktisk skub i din fest med en knaldstærk gløgg. Med tre typer sprit, rom, gin og portvin, der har lagret siden sidste år samt store jumborosiner, der har ligget i orangelikør, og alt hvad den ellers kan trække af krydderier, så det gerne skulle få løvemanken til at rejse sig.

Fætter Fætter.50-60 kr. Griffenfeldsgade 17, Kbh. N.

Jomfruen (24. august – 23. september)

Du er ikke helt dig selv, men det har intet med de våde varer at gøre. De sidste uger har været meget koncentrerede. Nu kan du endelig sidst på ugen slippe denne koncentration. Fornuftig som du er, går du forsigtigt til de stærke drikke, så du kan hjælpe andre godt hjem.

Ibyen spår: Du vil have gløggen uden overraskelser, og hvor får du den mere stilsikkert end hos Hviids Vinstue på Kgs. Nytorv? Værtshuset har lavet gløgg på samme opskrift siden 1954 og blander årligt 8.000 liter, så de ved ligesom, hvordan det skal gøres. Den er rig på portvin, cognac og mørk rom, så selv om du er en forsigtig-Per skal du nok ende med ordenig gløggbrandert på.

Hviid Vinstue.46 kr. Kgs. Nytorv 19, kld. Kbh. K.

Vægten (24. september – 23. oktober)

Det er med god grund, du holder lidt øje med dit pengeforbrug. Et planlagt julearrangement har været lidt usikkert, men ser nu ud til at løbe af stablen på fredag. Her bliver det ikke let at vise mådehold. Festen bliver både sjov, dyr og giver helt sikkert tømmermænd.

Ibyen spår: Du kan tydeligvis ikke administrere juleudgifterne, så du ender på champagnebaren Balthazar (din gamle yuppie) og sipper deres white champagne gløgg. Cocktailen er en genfortolkningen af d’Angleterres populære hvide gløgg, men her tilsat champagne og ’juleskum’. Ingen aner, hvad det er, men det bliver dyrt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Balthazar. 155 kr. Ny Østergade, Kbh. K.

Skorpionen (24. oktober – 22. november)

Ugen kan byde på to forskellige former for beruselse. Den ene kan have med kærlighed og forelskelse at gøre. Befinder du dig i kærlighedens rus, bliver du hjemme. Hvis ikke, kan du opsøge de mere romantiske steder, hvor julen skåles ind – gerne de lidt større steder.

Ibyen spår: Dine øjne stråler som Betlehemsstjernen, siger din kæreste, mens I hånd i hånd cykler ud på Refshaleøen. Her er ’Reffen’ gået all in på jul med salg af grantræer, med julesang, julepynt, julegaver og gang i brændeovnene. Lige et sted at dyrke din forelskelse og vise din udkårne frem. Du giver sgu gløggen til gengæld.

Reffen. 50 kr. Refshalevej 167 A, Kbh. K.

Skytten (23. november – 21. december)

Den festlige julestemning er ikke bare henlagt til sidst på ugen og i weekenden. Du må være meget standhaftig, hvis du skal modstå byens fristelser. Her får du sikkert mere end én smagsprøve. Det tjener dog til inspiration for, hvad du vil servere for dine egne gæster.

Ibyen spår: I skulle bare lige have et lille hyggeligt ’skål og god jul’-glas, dig og din mor. Men hold da op. Mor kan tage fra. Gløggen på Bevar’s var også helt lys og uskyldig i farven, og under krydderierne, mandlerne, hyldeblomstsaften og appelsinerne kunne man næsten ikke smage portvinen, hvidvinen og rommen. Ahem.

Bevar’s. 75 kr. Ravnsborggade 10 B, Kbh. N.

Stenbukken
(22. december – 20. januar)

Der skal lidt overtalelse til for at lokke dig med ud i byens pulserende byliv. Men at nøjes med at høre på andres oplevelser, er heller ikke sagen. Tag en gammel ven med på et lidt afsides sted. Her bliver der ikke set med hvem eller hvor meget, I skåler julen ind.

Ibyen spår: Du og din gamle ven, ikk’? I er sgu ikke sådan nogle madammer, der gider varm rødvin på svensk. Næh, I skal have spiritus i kruset og skylle hjernen igennem. I går ned ad trappen til The Barking Dog og bestiller toddyer. Stærke toddyer med whisky og toddyer med rom og toddyer med tequila. Hell-alu-yeah!

The Barking Dog. Toddyer 90-105 kr. Sankt Hans Gade 19, Kbh. N.

Vandmanden
(21. januar – 18. februar)

Uanset hvor tilbageholdende du selv synes, du er, får pengene ben at gå på. Du drikker ikke det hele op, bevares! Mange eller de fleste julegave-indkøb får du klaret. En juleafslutning bliver det også til, og her får stemningen sit tag i dig såvel som i din pengepung.

Ibyen spår: Julegaverne er allerede købt, så hvad skal du bruge de resterende moneter på? Dig selv! Tøm pengepungen i baren på Brus, hvor gløggen flyder fra hanerne. Gløggen er lavet på økologisk sangiovese fra venner på Vinhanen og serveres hver dag. Du har altså rig mulighed for at give dine penge ben at gå på, mens du drikker dine egne vakkelvorne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

BRUS. Gløgg. 65 kr. Guldbergsgade 29F, Kbh. N.

Fisken
(19. februar – 20. marts)

Der er gennemgående en god stemning, og julens våde varer gør den ikke mindre. Det med at tælle genstande kan du vist godt springe over. Men gør endelig det samme med bilkørsel! En større firmafest kan blive ugens højdepunkt. Der kan være flere begivenheder at fejre.

Ibyen spår: Når du nu har tænkt dig at slå enhver levende hjernecelle ihjel til lørdagens arbejdsgiverbetalte julefrokost, burde du måske overveje at skrue ned i dagene op til. Tag hellere din gode stemning og ven i hånden og drik en kop varm æblecider ved Broens Gadekøkken. Som en slags opvarmning af leveren, du ved!

Broens Gadekøkken. Varm cider 50-85 kr. Strandgade 95, Kbh. K

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips