Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hver uge giver Ibyens brevkasse svar på læsernes kærlighedsspørgsmål. Denne uges gæsteredaktør er skuespiller Youssef Wayne Hvidtfeldt fra DR-serien 'Yes No Maybe'.
Foto: Rasmus B. Lind

Hver uge giver Ibyens brevkasse svar på læsernes kærlighedsspørgsmål. Denne uges gæsteredaktør er skuespiller Youssef Wayne Hvidtfeldt fra DR-serien 'Yes No Maybe'.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brevkassen feat. Youssef Wayne fra 'Yes No Maybe': Arh! Min kæreste efterlader tomme glas og kopper overalt i lejligheden

Skal man være afrydder for sin kæreste? Ibyens brevkasse har fået et spørgsmål fra en opvask-irriteret kvinde.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver dig hver tirsdag syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig københavner ind som medredaktør, så de sammen kan give dig love – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Jeg er en kvinde, der er træt af glas og kopper. Ja, glas og kopper. De står alle vegne i vores hjem, fordi min kæreste efterlader dem forgodtbefindende. Jeg synes, det er lidt ulækkert, så jeg er begyndt bare at samle dem ind og vaske dem op for ham. Jeg gider nemlig ikke være sådan en irriterende kæreste, der klager over en bagatel som kopper.

Skal jeg bare acceptere mit liv som afrydder i eget hjem eller indtage rollen som mor og indpisker? Og bare acceptere, at min kæreste er distræt anlagt og lade kopperne mugne?

Kh. kvinden, der mangler en opvaskemaskine – og en butler

Gæsteredaktør Youssef Wayne Hvidtfeldt:

Skal vi to ikke gifte os, for du lyder som min soulmate? Sikke et smukt liv vi ville få: et liv, hvor glas kun var at finde der, hvor de rent faktisk hører til, nemlig i køkkenskabene og i opvaskemaskinen.

Jeg forstår dit problem i en sådan grad, at man skulle tro, at jeg selv havde skrevet spørgsmålet til brevkassen. Nogle gange forestiller jeg mig, at når jeg en dag dør, vil man stadig kunne høre lyden af klirrende glas og mig, der i pendulfart vandrer hvileløst frem og tilbage imellem køkkenet.

Men okay, dit problem kan også klares med en opvaskemaskine. Skynd dig at investere i sådan én – den er hurtigt tjent ind med alle de penge, som I vil spare på parterapi.

I parterapien er jeg ret sikker på, at du ville lære den røvsyge men ikke desto mindre meget sande lektie om, at et parforhold er et fantastisk kompromis

Og i parterapien er jeg ret sikker på, at du ville lære den røvsyge, men ikke desto mindre meget sande lektie om, at et parforhold er et fantastisk kompromis, hvor man skal vælge sine kampe, og hvor begge parter uundgåeligt er nødt til at sluge nogle kameler, eftersom man nu engang er to forskellige mennesker i forholdet, selv om man nogle gange ville ønske, at man var i et forhold med en 1:1-kopi af sig selv.

Jeg har selv erfaret, at jeg kun kan bede min kæreste om at fjerne sine glas et vist antal gange, før jeg er nødt til at acceptere, at i vores parforhold må jeg fra tid til anden indtage rollen som afrydder, og måske det faktisk er meget billigt sluppet, når nu min kæreste omvendt mener, at hun lidt for ofte bliver tvunget til at indtage rollerne som familiens bogholder, pædagog, terapeut, handyman, læge ...

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Du sidder i damesaksen, en lille kærestelus mellem to usoignerede mandenegle. Skal man agere passiv husslave i egen herregård, eller skal man brænde sports-bh’en og vaskehandskerne? Den (L)easy løsning er selvfølgelig at anskaffe sig en Bosch. Med teknologiens fremskridt er de snart så kloge, at de selv kan begynde at skælde dvaske mandfolk ud.

Byg et tårn af de gamle kaffekopper og gem dig bag det og spring frem, når han kommer hjem fra arbejde

Men! Jeg fornemmer, at muggen stikker dybere end de blå megamusselkopper, og vi må hellere få luftet ud, inden der går skimmelsvamp i tosomheden. Det kan jo hurtigt blive en K3’er, og så falder grundværdien. Og jeg kender det, jeg har selv haft en stirrekonkurrence med et Ikea-krus på soveværelset. Jeg tror, jeg tænkte, at hvis bare jeg ikke fjernede øjnene, så skulle enten kæresten eller koppen selv nok gøre noget ved det.

Man kan hurtigt bruge mange kræfter på at forveksle stilhed med mildhed, men man er ikke sød mod nogen, bare fordi man ikke siger noget.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Har du kærlighedskvaler? Skriv til Ibyens brevkasse på hjerte@pol.dk. Alle breve bringes med anonymiseret afsender.
Foto: Emma Sejersen

Har du kærlighedskvaler? Skriv til Ibyens brevkasse på hjerte@pol.dk. Alle breve bringes med anonymiseret afsender.

Byg et tårn af de gamle kaffekopper og gem dig bag det og spring frem, når han kommer hjem fra arbejde. Eller lav flag i hundelort-tricket og print små billeder ud af din kærestes hadekendis og sæt dem på alle de efterladte kopper (det kan være Bubber, Anders Samuelsen eller Lina Rafn for eksempel).

Eller også kan du snakke med ham om det.

Måske du finder ud af, at han også gør ting for dig, du ikke lægger mærke til. Er planterne altid vandet? Er der altid hovedpinepiller og den rigtige chokolade i skuffen til dig? Er han god til at vaske håndklæderne, eller sørger han for, at licensregningen altid er klaret?

Vi gør ting for hinanden hele tiden, og smålighedens værste fjende er en god snak og et godt knald.

Har du kærlighedskvaler? Skriv til Ibyens brevkasse på hjerte@pol.dk. Alle breve bringes med anonymiseret afsender.

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips