Andrew Taggart og Alex Pall fra The Chainsmokers debuterede i 2014 med sangen '#Selfie', og på mindre end fem år er de blevet det største amerikanske EDM-navn nogensinde.
Foto: Arkivfoto: Per Lange

Andrew Taggart og Alex Pall fra The Chainsmokers debuterede i 2014 med sangen '#Selfie', og på mindre end fem år er de blevet det største amerikanske EDM-navn nogensinde.

iBYEN

Amerikanske superstjerner gæster Fyn: Tinderbox føjer fire nye navne til festivalplakaten

Det er superstjernerne The Chainsmokers, der til sommer gæster Tusindårsskoven i Odense. Duoen får følgeskab af Sheryl Crow, Skunk Anansie og Gnags, og plakaten tæller nu i alt 13 navne.

iBYEN

I efteråret fandt den første bølge af offentliggørelser sted til sommerens festival i Odense. Her blev sløret løftet for de første ni artister med den succesfulde popsangerinde Lana del Rey øverst på plakaten.

Nu er arrangørerne klar med endnu en række navne.

Dagens første offentliggørelse er den amerikanske duo The Chainsmokers, der særligt er kendt for det verdensomspændende hit ’Closer’, som gennem de seneste tre år har været den tredje mest afspillede sang på Spotify. Derudover har den 2,7 milliarder afspilninger på YouTube, og den har ligget nummer ét på singlehitlisten i mere end 20 forskellige lande. I Danmark har den bl.a. opnået dobbelt platin.

Faktisk har The Chainsmokers hele tre sange i top 25 over de mest streamede sange på Spotify, hvilket kun Ed Sheeran og Justin Bieber også har opnået. Besøget til sommer bliver The Chainsmokers første besøg på en dansk festival.

Dagens anden offentliggørelse er den amerikanske sanger og sangskriver Sheryl Crow. Sheryl Crow startede sin karriere i 80’erne som korpige hos stjerner som Michael Jackson, Tina Turner, Joe Cocker, George Harrison, Stevie Wonder og Rod Stewart.

I 1993 udgav hun solopladen ’Tuesday Night Music Club’, der med hitsinglen ’All I Wanna Do’ gjorde hende til en verdensstjerne. Siden da har hun solgt mere end 50 millioner plader på verdensplan, fået ni Grammy-priser og har indspillet sangen ’Tomorrow Never Dies’ til James Bond-filmen af samme navn.

Sidste år kunne Tinderbox trist meddele om et afbud fra engelske Skunk Anansie. Men i år kan festivalgæsterne glæde sig, for nu er det lykkedes festivalen at få fingre i bandet, der i år kan fejre 25 års jubilæum.

Dagens sidste offentliggørelse er det danske rockband Gnags med Peter A.G. i front. Trods mange år på bagen bliver sommerens optræden bandets debut på Tinderbox.

Gnags har gennem de seneste 50 år sat gang i dansegulvet, stuerne og koncertpladserne med hits som ’Vilde kaniner’, ’Mr. Swing King’, ’Den dejligste morgen’, ’Danmark’ og mange flere.

Programmet for Tinderbox 2019 tæller altså nu The Chainsmokers, Gnags, Skunk Anansie, Sheryl Crow, A$AP Rocky, Benal, Dropkick Murphys, L.O.C., Lana Del Rey, Lydmor, Macklemore, Suspekt og Swedish House Mafia.

Programmet forventes at blive udvidet yderligere sidst på måneden.

Tinderbox 2019 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 27.-29. juni 2019, og billetter kan købes her.


Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce