Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Felix Thorsen Katzenelson er brevkasseredaktør på Ibyen, hvor vi hver tirsdag guider dig til kærlighedslivet.
Foto: Emma Sejersen

Felix Thorsen Katzenelson er brevkasseredaktør på Ibyen, hvor vi hver tirsdag guider dig til kærlighedslivet.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læser til brevkassen: Jeg elsker mine venner, men de synes ikke, jeg bruger nok energi på dem. Hvad skal jeg gøre?

Ibyens brevkasse giver svar på læsernes kærlighedsspørgsmål.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver dig hver tirsdag syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig københavner ind som medredaktør, så de sammen kan give dig love – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Jeg udviser for lidt kærlighed. De hårde ord kommer fra mine venner. Jeg er 26 år gammel, og jeg har haft travlt, siden jeg for nylig fik et nyt job. Det er her, mine venner føler sig tilsidesat. Flere af dem har uafhængigt af hinanden og på forskellige måder ladet bemærkninger falde om manglende engagement fra min side.

Senest, da jeg havde en kaffeaftale med en ven. Han er nybagt far og havde datteren med. Jeg kom ti minutter for sent, og straks faldt hammeren. Han var tydeligvis skuffet, og resten af aftalen endte med at være akavet. Hvad skal jeg gøre? Jeg elsker mine venner, men de synes ikke, jeg bruger nok energi på dem.

Kh den skuffende

Ugens gæsteredaktør

Alexander Vesterlund

Tak for at kaste lys over temaet ’venskaber og skam’. Det er et problem, jeg kan relatere til for tiden, fordi jeg befinder mig i et nyt parforhold, og de fleste andre aktiviteter falmer lidt ved siden af en ny og spændende forelskelse.

Jeg har endda taget mig selv i at skrive på min to do-liste, at jeg skulle huske at ønske venner tillykke med deres babyer – det stod ved siden af deadlines og andres arbejdsrelaterede ting

Jeg har endda taget mig selv i at skrive på min to do-liste, at jeg skulle huske at ønske venner tillykke med deres babyer – det stod ved siden af deadlines og andres arbejdsrelaterede ting. Så slog det mig, at jeg måske var blevet lige lovlig kølig. Kender du det?

Men der må være plads til en gang imellem at være en dårlig ven i et godt venskab. Som regel kan vi kun følge med i vores venners liv fra sidelinjen, og tit er vores hoveder alle mulige andre steder, intensiteten i venskaberne kommer og går. Man må godt have forventninger til sine venner, men de bør være små.

Ellers vil jeg råde dig til at tage på et uanmeldt besøg; lav noget pasta, eller hjælp ham med at stemme hans ukulele

Men I kan på ingen måde sidde og have det akavet. Hvis der ikke findes et sprog imellem jer til at håndtere den slags følelser – hvilket der ikke gør i de fleste venskaber – må du ty til handlinger. Hvis du ikke også gør dig lidt umage, slutter venskaberne eller bliver til pseudoenskaber.

Når din ven blev så såret over din forsinkelse, stikker det helt sikkert dybere. Kan du huske, hvorfor I overhovedet blev venner til at starte med? Husker du at spørge om, hvad han går og laver eller tænker på?

Ellers vil jeg råde dig til at tage på et uanmeldt besøg; lav noget pasta, eller hjælp ham med at stemme hans ukulele. Giv din ven lidt kærlighed, inden du suser videre med dit nye arbejde. Tillykke.

Brevkasseredaktør

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Felix Thorsen Katzenelson

Jeg havde faktisk skrevet et svar til dig, hvor jeg var klar til at skælde og smælde på dine venner for at være efter dig. Jeg havde allerede forfattet op til flere giftige pointer om nybagte forældre og deres prisvindende evner udi passiv aggressivitet, men så skete der noget herovre på egen banehalvdel.

Det var lørdag, mine tindinger tungt underlagt tømmermændenes tungeste tåge, en besked tikkede ind på telefonen. Som en elevator i frit fald gik smerten fra et sted bag panden til et sted mellem hjertet og maven. Jeg havde glemt min gode venindes fødselsdag, som i fuldstændig udvisket den på den indre tavle. Det skrev hun i en lidt såret og meget sød besked.

Jeg er dårlig til at huske at savne mine venner, og måske du lider af det samme, kære skriver

Jeg er dårlig til at huske at savne mine venner, og måske du lider af det samme, kære skriver. I min travle hverdag når jeg ikke at tænke på dem. De har en vigtig plads i mit hjerte, men i et dejligt stille hjørne, og nogle gange står deadlines altså og råber så højt, at jeg slet ikke kan høre mine kammerater og deres behov.

Du må ikke sige op og kaste dit liv i storskrald for dine venner, men både du og jeg skal nogle gange huske at tage lønsedlens forgyldte høreværn af. Ikke, så vi kan høre vores venner, men så vi kan tale med dem. Vi må ikke glemme, at BFF ikke står for B-indkomst, feriepenge og freelancehonorar. Så lover jeg at sige noget grimt om dem, der ikke kan få næsen op af Emmaljunga-firhjulstrækkeren en anden gang.

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips