Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læser til brevkassen: Alle mine venner er pludselig biseksuelle. Går jeg glip af noget?

Ibyens brevkasse giver hver uge svar på læsernes kærlighedsspørgsmål. Ugens gæsteredaktører er duoen Gents.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver dig hver tirsdag syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig københavner ind som medredaktør, så de sammen kan give dig love – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Jeg er en 30-årig heterofyr, og jeg har aldrig haft andet end kvindelige partnere, og jeg har egentlig heller aldrig haft noget behov for at udforske den anden side. Men nu er jeg blevet i tvivl.

Alle omkring mig er pludselig biseksuelle, det er nærmest blevet en trend. Flere af mine venner taler om vilde oplevelser med deres eget køn, og selv om jeg ikke tænder specielt meget på tanken, er jeg bange for at gå glip af noget.

Bør jeg udforske, om det der med ’hetero’ og ’homo’ ikke bare er samfundsstrukturel kassetænkning?

Bør jeg udforske, om det der med ’hetero’ og ’homo’ ikke bare er samfundsstrukturel kassetænkning, og forsøge at elske frit på tværs af kønnene? Eller vil det skabe rod og kaos i mit ellers fredelige heteroliv?

Kh heterofyr

Gæsteredaktører Gents:

En fin tommelfingerregel, når snakken går om sex, er, at man ikke skal gøre noget, man ikke har lyst til, men at smide lidt nysgerrighed og åbenhed in the mix skader nok ikke.

For at tage det sidste spørgsmål først så tror vi bestemt ikke, at lidt romancer i uvante retninger vil skabe »rod og kaos« for dig. Tværtimod ville det måske skabe nye perspektiver for dig. Der er i hvert fald ikke noget at være bange for, hvis du en dag skulle få lyst til at have sex med f.eks. en anden mand!

Enten finder du ud af, at det er det fedeste, eller så finder du ud af, at det ikke er noget for dig. Husk på, at seksuelle lyster og fantasier udvikler sig med årene, hvilket du skal være totalt åben over for. Hvis du møder dit sexliv med det in mente, tror vi ikke, at du skal være så nervøs for, om du går glip af noget.

Hvis man kan arbejde som 73-årig, kan man sgu også knalde

Nu kender vi dig jo ikke, men som 30-årig har du nok været seksuelt aktiv i højst 15 år, og du er i dit sexlivs forår, så lad endelig være med, at tro at tiden er ved at rinde ud for dig. Vores generation bliver virkelig gammel, så du har jo oceaner af tid at give af! Hvis man kan arbejde som 73-årig, kan man sgu også knalde.

Seksualitet og seksuelle præferencer er jo ikke noget, man vælger, så vær forsigtig med at kalde biseksualitet ’en trend’, og vær åben over for, at du en dag får lyst til noget, som du endnu ikke har prøvet. Seksuelle oplevelser skal være drevet af lyst – ikke Fomo.

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

I er jo en uddøende race, jer straights, selv om I formerer jer som rotter. For et par år siden viste et studie, at under halvdelen af teenagere i England identificerer sig som helt og holdent heteroseksuelle, så det er nu, du virkelig har chancen for at være på den rigtige side af verdens seksualhistorie. Og jeg oplever ligesom dig, at min omgangskreds bliver mere og mere regnbuefarvet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det er ikke mere end et par dage siden, at en veninde, der ellers havde holdt sig på heteroseksualitetens smalle missionære sti, med stjerneglans i øjnene kunne fortælle om lykken i form af et veltrænet hunkønsvæsen. Der var også dengang, en god drengeven med sød pigekæreste derhjemme pludselig gerne ville dele både telt og sovepose, fordi det virkede ’interessant’.

Vi gider ikke være nogens frække hemmelighed

Trend er nok så meget sagt, det lyder, som når politikere siger, der ikke fandtes bøsser i Thisted før Tvillingetårnenes fald. Biseksualiteten har altid fandtes, men det er bare først nu, der begynder at bliver plads til den. Men altså, hop på ’trenden’, og, ja, det kommer sikkert til at rode i dit (under)liv og dit hoved, men det er nu engang sådan, lykkens brusetablet føles.

Et aber dabei, inden jeg siger willkommen, bienvenue og welcome indenfor hos os i LGBTQ-spektret: Vi er trætte af at blive kaldt ’fascinerende’, vi gider ikke være nogens frække hemmelighed, og vi gider ikke være halvløsningen på dit helkedelige parforhold. Man må gerne være i tvivl, man må gerne eksperimentere, men tænk over, om du måske skulle nøjes med at få lidt konfirmandfinger af kæresten.

Har du kærlighedskvaler? Skriv til Ibyens brevkasse på hjerte@pol.dk. Alle breve bringes med anonymiseret afsender.

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips