0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Når du er heteroseksuel, har du medvind på cykelstien

Ibyens brevkasse giver ugentlige råd til søgende hjerter. Denne uge er forfatter og skribent Inger Christine Løwe gæst.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Camera Film
Foto: Camera Film

Hvis du holder hjertet åbent, kan alt ske på kærlighedsfronten. Bare spørg Adéle og Emma fra nyklassikeren 'Adéles liv'.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver hver uge syrlige, sexede og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør er Felix Thorsen Katzenelson. Send dit dilemma til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg er splittet mellem at være et ’moderne’ menneske med en mere flydende seksualitet og en åbenhed over for, at der kan opstå alle mulige ting alle mulige steder, og så også bare føle mig som en heteroseksuel kvinde, der mest falder for fyre og ender i monogame forhold. Måske fordi det føles nemmere. Jeg er ikke sikker.

Hvordan holder jeg hjertet åbent? Kan jeg øve mig i en anden slags kærlighed?

Hvordan holder jeg hjertet åbent? Kan jeg øve mig i en anden slags kærlighed? Det handler ikke om modetendenser, men om, at jeg virkelig føler den side af mig, men jeg har svært ved at kultivere den, tænker jeg. Hjælp mig.

Mvh. Følelserne

Gæsteredaktør Inger Christine Løwe:

Kære Følelserne

Du vil vide, hvordan du holder et åbent hjerte, og ved du hvad: Jeg tror allerede, du er godt i gang. Du skriver om at ’kultivere’ kærlighed og seksualitet, og det er præcis dén semiteoretiske tilgang, der skal til, hvis du spørger mig.

Det lyder tørt, men for at kunne flyde må man først vide, hvor og hvad man flyder fra. Vi bliver opdraget i røgsløret fra eventyr om passive pigeprinsesser, der skal reddes af charmerende drengeprinser, og vi ser rom-coms, der kultiverer den heteroseksuelle kærlighedsrelation i så høj grad, at man ikke kan mødes med en ven af et andet køn end éns eget, uden at folk tror, det er en date.

Det heteroseksuelle er det neutrale udgangspunkt: Hetero til det andet er bevist! Det skal vi aflære os selv

Det heteroseksuelle er det neutrale udgangspunkt: Hetero til det andet er bevist! Det skal vi aflære os selv. Og det er ikke nemt. Så lad mig foreslå, at du starter med lidt kritisk læsestof, f.eks. essaysamlingen ’Sex is Not a Natural Act’ af Leonore Tiefer.

Virker det lige lovlig videnskabeligt? Måske. Men det er nødvendigt. For det går ikke bevidstløst at bruge andre som middel til at ’kultivere’ det ikkeheteroseksuelle i dig. Du skal vide, hvad du laver. Men når du ved det, så aftal med dig selv, at dine næste tre dates skal være med andre queers.

Kære Følelserne: Du vil holde et åbent hjerte, men først må du åbne dine øjne: Hvem kigger du efter? Hvad fanger din interesse? Og hvis du virkelig er træt af gang på gang at falde i den monogame heteroseksuelle fælde, så kontrollér det. Ansku dig selv som genstand for kritisk analyse. Seksualitet og kærlighed er ikke naturligt. Det er en øvelse.

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Kære Følelserne

Jeg tror, du med dit spørgsmål rammer lige ned i en udfordring, store dele af en generation kan genkende. Alle os, der er flasket op med Disney-film, hvor Lady’er falder for Vagabonder, Skønheder for Udyr, og lykkelig stadig er noget, man er til sine dages ende.

Men så blev vi ældre. Internettet, Judith Butler og alle mulige andre fortalte os, at køn er en konstruktion, heteroseksualiteten og monogamien en spændetrøje, der bare gerne vil ordne os i små familieenheder, der skyder arbejdsduelige unger ud til kapitalismens altædende produktionsmaskine.

Monogam heteroseksualitet er medvind på cykelstien

Den ene kan føles som ’den nemme vej’, den, som støjer mindst, som stadig er mest anerkendt af mange lande i verden og gør, at du ikke bliver slået ned på gaden. Den anden kan føles besværlig, som en kamp. Monogam heteroseksualitet er medvind på cykelstien, mens al queerhed er på spektret fra let modvind til ethjulet op ad bakke i snestorm.

Der findes dårligt vejr, og du må selv finde den gode påklædning. Det handler om, at du må udsætte dig selv for det, du søger. Hvis dit liv vrimler for meget med mænd, så gå et sted hen, hvor du kan slippe lidt for dem. Vær sammen med folk, der er queer, som allerede har åbnet den dør, du kigger gennem nøglehullet på. Film, tv, bøger, events, fester og koncerter.

Så ja, du kan sagtens øve dig, og jeg tror, du er i gang. Tag den bare med støttehjul i starten.

Læs mere:

Annonce

IBYEN