Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Brus på Nørrebro er bare et af de steder i København, der ikke alene serverer helt særlige øl, men også gør noget ekstra ud af maden.
Arkivfoto: Jacob Ehrbahn

Brus på Nørrebro er bare et af de steder i København, der ikke alene serverer helt særlige øl, men også gør noget ekstra ud af maden.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide til gode steder med både vådt og tørt: Her er Københavns 6 bedste ølbarer med mad

Er barmad det nye sort? Noget kunne tyde på det. Vi guider til 6 steder i København, hvor du kan få noget lækkert i skrutten og hakke bajere imens.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis der er én ting, som de københavnske restauratører næsten snubler over hinanden for at åbne i disse år, er det uformelle spisesteder. Spiserier, kalder de dem. Eller spisebarer.

Væk er de nystrøgede skjorter, de hvide duge og tjenere med hænderne bag ryggen. Nu handler det om delemad, dæmpet belysning, høj musik, højrøstet stemning.

Det betyder også, at stadig flere kokke og madfolk åbner steder, hvor man går lige så meget op i, hvad der er i glasset, som hvad der er på tallerkenen.

Senest har René Redzepis tidligere højre hånd på Noma Matt Orlando, der i dag driver restauranten Amass, åbnet bryghuset Broaden & Build. Det ligger i Det Kongelige Teaters gamle kulissehaller på Refshaleøen, og her serverer de ambitiøs øl og lige så ambitiøs barmad.

Men Matt Orlando er langtfra den eneste. Vi har her samlet 6 ølbarer i København, hvor man kan få andet end peanuts at spise.

1Rbabarrab

Ikke engang barchefen er helt sikker på, hvordan man skal udtale navnet. Endnu mindre, hvad det skal betyde.

»Det er lidt et mysterium for mig også. Jeg selv siger ’ra-ba-bar-rab’, men vi indbyder gladelig til, at man kalder det lige det, man har lyst til«, siger Sophie Engelbrecht Schau, der er ølsommelier og -ansvarlig på Rbabarrab på Vesterbro.

Foto: Martin Lehmann

Nå, men det er også lige meget alt sammen. Det vigtige er, at man på Rbabarrab på Sønder Boulevard kan få kolde øl ud over det sædvanlige og spise pizza inde fra naboen, den populære Itzi Pitzi Pizza. Pizzaerne ligger til 80-90 kroner, mens øllene koster fra 35 og opefter.

Rbabarrab. Sønder Boulevard 53, København V.

2Brus

Engang var baren og restauranten adskilt i Guldbergsgade 29, men det ændrede man i 2017. Nu kan man både spise og drikke alle steder i huset lige ved siden af Empire Bio.

Øllet bliver brygget på stedet af To Øl. Det lille bryggeri bliver drevet af Tore Gynther, som lærte at brygge øl af sin gamle gymnasielærer i fysik, Mikkel Borg Bjergsø, som senere stiftede det verdenskendte bryggeri Mikkeller.

Maden bliver lavet af den tidligere michelinkok Christian Gadient fra Østrig, og man kan blandt andet få fermenterede pomfritter med svampemayo til 55 kroner, koreanske chicken wings til 95 eller käsespätzel til 125. Øllene koster fra omkring 35 kroner og op.

Brus. Guldbergsgade 29, København N.

3Barr

Barr ligger i Nomas tidligere lokaler. Og allerede det er vel en indikation på, at der på trods af navnet nok ikke er tale om en helt almindelig bar i Strandgade.

Men selv om priserne ligger i den høje ende af mellemklassen, er ambitionen faktisk at lave en slags kromad. Mad, der er ligetil og lækker, men med et avanceret nynordisk tvist. Mad, som ikke skal spises med fine franske vine, men med øl og brændevin. Frikadeller, schnitzler, den slags.

Foto: Nanna Navntoft

Og spørger man vores anmelder, gør chefkok Thorsten Schmidt det fuldstændig fænomenalt.

Maksimale 6 hjerter blev det til:

»Barrs kombination af tricks og ingredienser fra Nomas spisekammer, de overlegne råvarer, den fejlfrie tilberedelse og et topklasses ølkort betyder, at pakhuset på Christianshavn stadig er ensbetydende med en kulinarisk destination«.

Barr. Strandgade 93, København K.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

4Nørrebro Bryghus

Det er Københavns første mikrobryggeri.

Med inspiration fra de mange små amerikanske bryggerier stiftede Carlsberg-brygger Anders Kissmeyer og Frederik Heegaard Nørrebro Bryghus i Ryesgade tilbage i 2003.

Her kan man få økologiske øl og noget at spise. For eksempel kan man bestille den fulde 3-retters menu, der skifter med årstiderne, til 330 kroner. Man kan også bestille mindre retter fra kortet, hvoraf de fleste ligger til 130 kroner, for eksempel oksetatar, stegte kammuslinger med kyllingeskind eller en slider, altså en miniburger, med durocsvin.

Nørrebro Bryghus. Ryesgade 3, København N.

5Mikkellers restauranter

Mikkeller har efterhånden bygget noget nær et imperium op.

Bryggeriet blev startet af matematik- og fysiklæreren Mikkel Borg Bjergsø tilbage i 2006. I dag har han barer og restauranter over hele verden – lige fra den amerikanske vestkyst til Japan. Langt de fleste af dem ligger dog her i den danske hovedstad.

La Neta på Nørrebrogade.
Foto: Maud Lervik

La Neta på Nørrebrogade.

Og mange af de københavnske Mikkeller-beværtninger serverer også mad. Faktisk har Mikkeller gjort det til lidt af en specialitet at hente forskellige madkoncepter ind og kombinere dem med egne bryg.

Der er japansk nudelsuppe hos Ramen to Biiru, gakket kinesisk mad på Vesterbro Chinese Food, tacos hos La Neta, smørrebrød hos Selma og texansk barbecue på Warpigs.

Mikkeller. Flere adresser rundt om i byen.

6Broaden & Build

»Vi vil gerne brygge og servere verdens mest interessante øl«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det sagde stjernekokken Matt Orlando, da Ibyen besøgte ham på hans nye bryghus, Broaden & Build på Refshaleøen. Ambitionerne fejler ikke noget, og det er der heller ingen grund til, når man som ham har arbejdet som chef de cuisine på verdens bedste restaurant.

På Broaden & Build er der plads til omkring 100 spisende og drikkende gæster, som bliver bænket ved langbordene. Priserne ligger markant under niveauet på Matt Orlandos andet spisested, Amass, som ligger næsten lige ved siden af.

For eksempel kan man få friterede kartofler med pebermayo til 50 kroner, en salat med græskar, grønkål, miso og brunet smør til 75 eller den populære Amass Fried Chicken med chili, kærnemælk og eddike til 155 kroner. Øllene koster omkring 40 kroner for en lille, 60 for en stor.

Broaden & Build. Refshalevej 175A, København K.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips