0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ibyen guider til din weekend: Her er fem steder, du kan mærke ungdommens brusen i blodet

Måske er du en ung og spændstig person, måske er du voksen og moden. Måske føler du dig ung, mens alderen i passet nærmer sig senior. Det er ligegyldigt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Det kan godt være, at du ikke kom på Roskilde. Men efteråret er fyldt med coronavenlige festivaler - og det er også den kommende weekend.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1Den festivalsavnende

Du var i krise, da Roskilde og samtlige andre festivaler annoncerede, at sommeren 2020 alligevel ikke bød på fest ved orange scene, urinlugt, enorme mængder af fastfood og ubehagelige festivaltoiletter. Nu kan du dog se frem til tre dage med fest og musik – og nok også en sundere atmosfærisk hygiejne – på Enghavevej til UHØRT Festival, der sætter scenen for de spirende unge musiktalenter. Ungdom er lig med fest – sommer er lig med festival, så du skal naturligvis nyde, at covid-19 ikke fuldstændigt har afmonteret alt, hvad der hedder musik, festival og sjov.

UHØRT Festival, Enghavevej 80, København SV. Torsdag 17-24, fredag 16-02, lørdag 14.30-02

2Adrenalinjunkien

Lørdag afholder Roller Blade Association Denmark (R-A-D) sin store skatekonkurrence, og du skal selvfølgelig deltage eller måske bare se på, for du har igen igen forstuvet din ankel. Der dystes i forskellige aldersgrupper, så om du er ung over 60, ung under 16 eller total sej nybegynder, så snør rulleskøjterne og rul til Real Street Copenhagen.

Ellen Gossner
Foto: Ellen Gossner

Ungdommen udleves på gaden med adrenalin i kroppen og højt humør, men husk nu hjelmen og knæbeskytterne. Hvis du efter en varm og intens dag med tricks og tilskuere alligevel skal have et ekstra kick, kan du med fordel smide hjelmen og hoppe i havet fra Kastrup Søbads konkylieformede udspringspost.

Real Street Copenhagen, Frederiksberg Centret, Falkoner Alle 21, 2000 Frederiksberg. Lørdag 11-17

Kastrup Søbad, Amager Strandvej 301, Kastrup

3Nostalgikeren

Hvis du kunne vælge en periode i dit liv, som du kunne genleve, hvilken vælger du så? Hovedpersonen i La Belle Époque vælger at vende tilbage til mødet med sin store kærlighed. Du kunne vælge at genopleve din ungdom, hvor du hver weekend startede med et glas god fransk rødvin og et lille stykke quiche lorraine, inden du skulle fuldende din frankofile aften i Grand Teatret. Filmen La Belle Époque giver i al fald en god anledning til at drømme dig tilbage til ’den gode tid’ og til din intellektuelle ungdom.

Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København K. Fredag-søndag fra 21

4Den unge kunstner

Som den hippe unge og intellektuelle virtuoso du er, har du naturligvis ikke brug for en guide til, hvad du kan lave i byen. Du har selvfølgelig allerede styr på, at du skal til åbning af den årlige fotoudstilling ’Ung dansk fotografi 2020’ på Fotografisk Center. Her møder du dine venner og kollegaer (peers, som det så fint hedder), og diskuterer fotografiet som kunstnerisk værktøj.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Hos Paradiso, lillesøsterbar til restauranten Cicchetti, leder farverne stemningen hen på en italiensk sommerdag.

Efterfølgende tager I samlet til baren Paradiso på Nørrebrogade for at diskutere, hvordan det egentlig står til med dansk fotografi anno 2020, naturligvis over en forfriskende limoncello.

Fotografisk Center, Staldgade 16, 1799 København V. Fredag 17-19

Paradiso, Nørrebrogade 56, København N. Fredag og lørdag 14-02

5Den unge forælder

Nej, pause som ung forælder er der ikke meget af, og slet ikke, når det er weekend. Her er du til rådighed for dine små børn, der skal brænde krudt af. Og er der noget bedre sted til det end i bevægelseshuset KU.BE på Frederiksberg. Huset kridter banen op med sine lege- og bevægelsesfaciliteter, og der er garanti for, at både du og dit barn får pulsen op. Som den unge cool forælder du er, slutter (eller starter) I måske dagen med at tage i Cinemateket og gøre brug af programserien børnebiffen, der viser børnefilm hver dag. Her kan du måske også få dig en velfortjent pause og lukke et halvt øje.

KU.BE, Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg. Fredag 9-21, lørdag 10-20 og søndag 10-15

Cinemateket, Gothersgade 55, København K

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ian Dooley

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 17 skarpe bud

Mads Nissen

Cheap Eats 2021:  De bedste måltider i København til max 100 kroner