Trænger du til et pusterum fra Jazz-festivalens ræs, kan du oplagt gøre som Ibyens klummeskribent og søge til Heimdalsgade på Nørrebro. Her står de klar med bankoplader og kaffe på termokanden.
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Trænger du til et pusterum fra Jazz-festivalens ræs, kan du oplagt gøre som Ibyens klummeskribent og søge til Heimdalsgade på Nørrebro. Her står de klar med bankoplader og kaffe på termokanden.

Klummer

Ibyens klummeskribent: Bankohallen på Nørrebro er muligvis byens mindst jazzede sted

Selvom man ikke er jazzfornægter, kan man have brug for et pusterum fra jazzmusikken, når den inden længe overtager byen under årets jazzfestival. Og Heimdalsgade er oplagt sted at tage til, for her er man altid midt i en bankotid, aldrig midt i en jazztid.

Klummer

Nu varer det ikke længe. Alt er selvfølgelig relativt, men om små tre uger er Copenhagen Jazz Festival over os, og jazzmusikken vil igen rikochettere særlig kraftigt gennem byens gader, cafeer, kroppe og spillesteder.

Og man vil igen synes, at der pludselig er grånede ægtepar ved caféborde med en kold fad og synkront vippende højre fødder overalt. Og er det ikke også, som om det er den samme søvndrukne trombonebasgang, der sætter fodleddene i svingninger hvert år?

Byens mindst jazzede sted

Jeg er ingen jazzfornægter, men jeg kan alligevel godt få brug for en pause fra jazzmusikken indimellem. Og hey, hvem kan, helt ærligt, ikke det?

Jeg tillader mig derfor at komme med en anbefaling til et sted, hvor man får overordentlig svært ved at få stemt en trommesolo igennem, eller bare opdrive så meget som et eneste skævt taktslag: Byens Bedste Banko på ydre Nørrebro må være noget nær byens mindst jazzede sted.

For at komme dertil skal man et stykke forbi først Den Røde og så Den Sorte Plads. Herefter drejer man til venstre ind ad porten i Heimdalsgade 35, og så er man fremme ved den store bankohal, der huser foreningen Byens Bedste Banko.

Hallen er indrettet med grå væg-til-væg-tæpper, langborde i lyslakeret træ og røde institutionsprægede loftslamper, så langt synet rækker. På søjlerækker langs bordene hænger tv-skærme, som viser nummertrækningen. Det gælder også udendørs, hvor en skærm ved rygeområdet sikrer, at du nok skal få det hele med, hvis dit vindertal skulle dukke op midt i e-ciggen eller en Grøn Cecil.

Her bliver spillet flere omgange bingo og banko alle ugens dage stort set året rundt. Heimdalsgade 35 er med andre ord en green zone, hvor man trygt kan tage sig en lang jazzpause. Her er man altid midt i en bankotid, aldrig midt i en jazztid.

Ingen free seating

Det er dog ikke ensbetydende med, at tid er noget, der bliver ruttet med i hallen. Nummeroplæsningen går stærkt, og man skal være konstant årvågen, hvis man vil have alle tallene med, for de bliver ikke råbt op igen. En fuld plade er ikke noget, man kan lalle sig til, og så er der i øvrigt faste pladser i hallen med navneskilte klistret bag på stoleryggene. ’Maj-Britts stol’, ’Jannes stol’, ’Kurts stol’. Ingen free seating.

Kan du fatte det? Kan du det, har du til gengæld mulighed for at opleve et unikt sted, hvor folk i alle aldre samles om glæden ved at komme hinanden ved og muligheden for at vinde socialt sammenhold og en pose Stjerne Mix i familiestørrelse samtidig.

Her er altid kaffe på termokanden, wienerbrød i cafeteriaet, frisk blæk på Dabbin-Win Bingo Marker-pennene og garanteret scat-fri stemning. Og der er helt sikkert også plads til dig, hvis du skulle få brug for et afbræk fra byens ellers bedste jazzfestival. Bingo!

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN