Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ivan Riordan Boll
Foto: Ivan Riordan Boll
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De kan blive forgyldte: Regeringen vil lade 13.300 andelshavere blive til ejere

Andelsboliger skal kunne blive til ejerboliger, anbefaler ny rapport. Det vil udløse en stor skattegevinst.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I alt 13.300 andelshavere skal have lov til at omdanne deres boliger til ejerboliger.

Sådan lyder anbefalingen i en rapport om en forenkling af lovgivningen på boligområdet.

Og nu vil erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) gå videre med anbefalingen, skriver Berlingske onsdag.

Et flertal i udvalget bag rapporten anbefaler dog, at det kun gælder for bygninger opført efter 1966. Dermed er det primært ejere af andelsboliger i Midt- og Sydjylland, der vil få muligheden, mens der er relativt få i København og Aarhus.

»Min indgang til det er, at jeg er på borgerens side, og det betyder frihed til selv at bestemme, hvilken boligform de gerne vil have. Det skal være op til den enkelte selv«.

»Udvalget er landet med et kompromis, hvor de ikke tager den store omgang - det er et fornuftigt kompromis, så vi fortsat har en robust og fornuftig andelssektor«, siger Brian Mikkelsen til Berlingske.

Fremtidige ejere vil blive ramt

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark, vil det forgylde de nuværende ejere af andelsboliger, hvis de sættes fri til at omdanne deres boliger til ejerboliger. Det er de fremtidige ejere, der kommer til at betale den højere pris.

Han peger samtidig på, at en sådan ændring vil gøre det endnu sværere for danskere med lave indkomster at komme ind på boligmarkedet, da indkomsterne på andelsboligmarkedet og lejemarkedet generelt er mindre end på ejerboligmarkedet.

Omvendt vil flere ejerboliger dæmpe prisudviklingen på ejerboligmarkedet på grund af det større udbud, ligesom at det vil gøre prisudviklingen mere stabil i København. Her er kun 30 procent af boligmassen ejerboliger. I resten af landet er den knap 60 procent.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden