Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Antallet af indbrud i Danmark falder. Men ikke nok, mener Socialdemokratiet, som præsenterer forslag til at bekæmpe professionelle kriminelle.
Foto: Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix

Antallet af indbrud i Danmark falder. Men ikke nok, mener Socialdemokratiet, som præsenterer forslag til at bekæmpe professionelle kriminelle.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

S vil bekæmpe indbrud med overvågning og hårdere straf

Antallet af indbrud er faldet, men er fortsat for højt, mener S, der ønsker mange flere nummerpladescannere.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indbrud er blevet et organiseret marked for professionelle kriminelle, mener Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

Derfor skal der mere overvågning, radikale midler og hårdere straffe til, siger hun til avisen Danmark

Antallet af indbrud i Danmark er støt på vej ned og har været det siden 2009 - også omkring jul og nytår har der været færre indbrud de seneste år.

Men det samlede antal - cirka 29.000 i 2017 mod 49.000 i 2009 - er stadig for højt, mener Socialdemokratiet, der nu offentliggør et nyt udspil mod indbrud. Det sker i avisen Danmark.

S foreslår blandt andet øget overvågning af danske bilister for at få organiserende indbrudsbander i nettet, mulighed for at bruge agenter mod hælere og højere straffe ved gentagen kriminalitet.

»Indbrud er ikke længere småkriminalitet, det er blevet en karrierevej for dybt organiserede kriminelle, så vi skal se på hele dette område på en ny måde«, siger Trine Bramsen til avisen Danmark.

Danmark har i dag kameraer med nummerpladescannere på cirka 50 lokationer - især ved grænserne. Politiet kan bruge oplysningerne uden dommerkendelse.

»Vi skal have mange flere. I dag kan man køre fra Storebælt og helt til København uden, at der er en eneste. Det er ikke godt nok. Det gør livet meget let for indbrudstyve«, siger Trine Bramsen.

Forslag vil øge masseovervågning

Hun mener, at politiet skal have en dommerkendelse, før de må bruge oplysningerne.

»Så vi skal have flere kameraer, men strammere beføjelser til at bruge oplysningerne«, forklarer Bramsen.

Forslaget møder klar og principiel modstand fra IT-Politisk Forening, der arbejder for at forsvare borgeres frihedsrettigheder.

»Det vil øge masseovervågningen af almindelige, uskyldige danskere. Man registrerer helt uskyldige danskere, der ikke laver andet end at køre bil på offentlig vej«, siger formand Jesper Lund til avisen Danmark.

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, ønsker ikke at kommentere Socialdemokratiets indbrudsudspil. Han siger til avisen Danmark:

»Jeg vil gerne understrege, at udviklingen allerede går i den rigtige retning. Kriminaliteten falder, også indbrudskriminaliteten, og vi er ved at få flere betjente ind i politiet igen. Det, politiet har brug for nu, er ro«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden