0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Telebranchen: Politiet har skudt for hurtigt på os i teleskandalen​

To gange i forløbet om teleskandalen har Rigspolitiet klandret teleselskaberne for at give fejlagtige data til politiet. Vi kunne undgå misforståelser, hvis politiet talte med os, siger Teleindustrien.

Nima Taheri
Foto: Nima Taheri

Jacob Willer, direktør i Teleindustrien, opfordrer politiet til at etablere et forum med telebranchen.

Danmark

Teleselskabernes brancheforening, Teleindustrien, reagerer nu på, at firmaerne i to tilfælde er blevet klandret for at være medansvarlig for det, der kaldes nyere tids største retsskandale.

Først i juli og igen i mandags har Rigspolitiet klandret teleselskaberne for at have leveret fejlbehæftede teleoplysninger. I begge tilfælde er det sket uden en forudgående dialog med branchen, og vigtig teknisk viden om teleoplysningers usikkerhed og fejlbarlighed er derfor ikke blevet delt, siger Teleindustriens direktør, Jakob Willer.

»Der er blevet peget fingre ad os, uden at vi præcis ved, hvad man har peget fingre ad, og hvilke fejl der var tale om. Det ville vi selvfølgelig gerne have haft en forudgående nøje dialog med politiet om. Min kritik er, at man konstaterer fejl i rådata, men jeg mener ikke, at man meningsfuldt kan konstatere fejl uden at have talt med os forinden. Jeg vil ikke afvise, at man kan nå frem til den konklusion. Men en stor del vil kunne forklares, og hvad der opfattes som fejl kan være en overfortolkning eller en forkert anvendelse af de her data«, siger Jakob Willer.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Annonce

For abonnenter

 • Joachim Adrian

  Bogfolk

  Henter…

  Eva Tind om Marie Hammer: »Det værste ved hende er også det bedste. Den ekstreme selvcentrering«

 • Poptillægget

  Henter…

  Poptillægget anbefaler #2 - Ukonventionelle krimier, macho og fransk masochisme